Framtidens Fordonsverkstad 2.0

Publicerad: 6 Maj 2021
Det är namnet på nästa steg i SFVF:s stora satsning på kompetensförsörjning för fordonsverkstäderna i Skåne och Blekinge. Även här med stöd och finansiering från Europeiska Socialfonden (ESF). Här har man bjudit in alla SFVF-anslutna verkstäder i Skåne och Blekinge till ett omfattande och för verkstäderna kostnadsfritt kompetensutvecklingsprogram för företagens alla medarbetare och chefer.

– Det är ett behovsanpassat utbildningsprogram, framtaget baserat på dels erfarenheter från Framtiden Fordonsverkstad (1.0) och de önskemål som framkommit från fordonsbranschens företag, säger Bo Lindman som är projektledare för detta projekt.

Man har nyligen avslutat sin analys och planeringsfas och är nu färd med att utforma de kurser som efterfrågats av verkstäderna. Bo Lindman beskriver dem i fyra kompetensutvecklingsområden, där område 1 omfattar högvoltsteknik i elfordon, hybridfordon och flerbränsleteknik. Område 2 fokuserar på fordonselektronik och datateknik, medan område 3 handlar om hjul och däck, modern skadeteknik, skadebesiktning och kalkylering. Område 4 tar sikte på de ”mjuka” kompetenserna som kundservice och bemötande, ledarskap, kompetenskartläggning och verksamhetsutveckling.

Vi räknar med att rulla i gång i full skala med utbildningsinsatserna direkt efter sommaren, men redan nu under våren kommer de medverkande verkstäderna att få ta del av utbildningsplaneringen och uppläggen mer i detalj. Dessutom avslöjar Bo Lindman en spännande tanke med projektet, nämligen att också involvera gymnasieskolornas fordonsprogram i projektet.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
16 Jun, 2021, Extern artikel
Goodyears rapport över åtgärder 2020
16 Jun, 2021, Extern artikel
Nokian Ground Kare Semi-Slick för grävlastare
15 Jun, 2021, Extern artikel
Ev-däck från Hankook på Audi e-tron GT
15 Jun, 2021, Extern artikel
NDI kartlägger vinsterna med VF-däck
14 Jun, 2021, Extern artikel
Podd med Göran Bengtsson – Yokohama
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser