Framtidens Fordonsverkstad 2.0

Publicerad: 6 Maj 2021
Det är namnet på nästa steg i SFVF:s stora satsning på kompetensförsörjning för fordonsverkstäderna i Skåne och Blekinge. Även här med stöd och finansiering från Europeiska Socialfonden (ESF). Här har man bjudit in alla SFVF-anslutna verkstäder i Skåne och Blekinge till ett omfattande och för verkstäderna kostnadsfritt kompetensutvecklingsprogram för företagens alla medarbetare och chefer.

– Det är ett behovsanpassat utbildningsprogram, framtaget baserat på dels erfarenheter från Framtiden Fordonsverkstad (1.0) och de önskemål som framkommit från fordonsbranschens företag, säger Bo Lindman som är projektledare för detta projekt.

Man har nyligen avslutat sin analys och planeringsfas och är nu färd med att utforma de kurser som efterfrågats av verkstäderna. Bo Lindman beskriver dem i fyra kompetensutvecklingsområden, där område 1 omfattar högvoltsteknik i elfordon, hybridfordon och flerbränsleteknik. Område 2 fokuserar på fordonselektronik och datateknik, medan område 3 handlar om hjul och däck, modern skadeteknik, skadebesiktning och kalkylering. Område 4 tar sikte på de ”mjuka” kompetenserna som kundservice och bemötande, ledarskap, kompetenskartläggning och verksamhetsutveckling.

Vi räknar med att rulla i gång i full skala med utbildningsinsatserna direkt efter sommaren, men redan nu under våren kommer de medverkande verkstäderna att få ta del av utbildningsplaneringen och uppläggen mer i detalj. Dessutom avslöjar Bo Lindman en spännande tanke med projektet, nämligen att också involvera gymnasieskolornas fordonsprogram i projektet.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

17 Jan, 2022, Extern artikel
Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact
17 Jan, 2022, Extern artikel
Färre omkom i vägtrafiken under 2021
17 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner växer med fler verkstäder
14 Jan, 2022, Extern artikel
Finalhelg för Goodyear i Le Mans Virtual Series
14 Jan, 2022, Extern artikel
Ny verksamhetschef för STRO
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser