< Tillbaka

Framtidens fordonstekniker har tagit studenten

Publicerad: 16 Jun 2020
Nu har första årskullen någonsin tagit studentexamen vid ProMeister Fordon. Utbildningen är ett branschinitiativ med avsikt att utbilda anställningsbara fordonstekniker och nu är eleverna i Lund/Malmö och Stockholm redo för arbetslivet.

- Det är häftigt och visar på behovet av tekniker eftersom majoriteten av studenterna redan har arbete, säger Bo Ericsson vd för SFVF. - Vi är övertygade om att de kommer vara framgångsrika i allt de tar sig för. De har varit otroligt engagerade och aktiva i sin egen utveckling, säger Andreas Forslund, operativ chef ProMeister Solutions.

- Det jag tar med mig är allt vi gjort ihop som klass samt alla lärorika dagar på APL där jag fått lära mig så otroligt mycket. Nu är min plan att arbeta och samla på mig mer erfarenheter från branschen. Min dröm är att en dag starta och driva en egen verkstad, säger Alexander Lindbäck, fordonstekniker, examinerad student 2020 vid ProMeister Fordon.

ProMeister Fordon är programmet som branschaktören ProMeister, en del av Mekonomen Group, tog initiativet till och startade med avsikt att mota bristen på mekaniker. Majoriteten av studenterna har redan arbete. - För de som ännu inte fått ett jobberbjudande kommer de säkert få detta inom kort. Verkstäder håller på att starta upp för fullt först nu på grund av effekterna av Coronakrisen. Därför är det för närvarande en viss fördröjning när det gäller nyanställningar tror jag, säger Bo Ericsson.

- Idén om en gymnasiesatsning startade 2016 i syfte att mota den akuta bristen av fordonstekniker. Det är otroligt viktigt att det finns förebilder i branschen att se upp till när ungdomar står inför sitt gymnasieval. Det gläder oss att de tagit studenten och att majoriteten fått jobb. Våra studenter ger så otroligt mycket hopp om framtiden och vi inom koncernen Mekonomen Group är väldigt stolta över dem, säger, Pehr Oscarson, vd och koncernchef Mekonomen Group.

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan