< Tillbaka

Forsbergs Fritidscenter på laglig väg

Publicerad: 18 Mar 2022
Häromdagen samlades Forsbergs Fritidscenters verkstadschefer, kundmottagare och servicemarknadschefer för en juridikkurs med SFVF på anläggningen i Linköping.

– SFVF ordnar utbildningar för alla typer av företag, säger kursens lärare Bosse Ericsson. För stora och små verkstäder, för handlare, för generalagenter, för kedjor. Vi gör det ofta på kvällstid för att inte störa arbetet, men även på dagtid där så är möjligt. 

En av Forsbergs Fritidscenters sju anläggningar ligger i Linköping och jobbar med husbilar, husvagnar, service och tillbehör. 

Ett av SFVF:s största arbetsområden är utbildningar och kompetenshöjning med bland annat juridikkurser som är upplagda att passa verkstadsföretag speciellt. 

– Vi fick många frågor om förändringarna i Konsumentköplagen som vi tror kommer att antas och i så fall börjar gälla den 1 maj i år. De innebär kortfattat att alla fel som uppstår inom två år kommer anses som ursprungliga vilket kommer ställa nya och tuffare krav på handlarna, säger Bosse Ericsson.

Tack vare att bland andra SFVF:s vd Claes Åström och styrelseordförande Bosse Ericsson sitter med i Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har SFVF god kännedom om de fall som bereds i nämnden – och hur de slutar

– I ARN ”möter tekniken juridiken” och där diskuteras ärenden som ofta blir vägledande för vår bransch, säger Ericsson.

– Det är alltid lättare och professionellare att kunna möta kunder om man känner till vilka rättigheter och skyldigheter man har som företag. En stor del av arbetet handlar inte uteslutande om juridik – det handlar också om att hitta den bästa lösningen så att kunden har ett fortsatt förtroende för verkstaden och båda parter kan känna sig nöjda med lösningen, säger han.

Nästa kurs i verkstadsjuridik är den 23 mars och går att boka via SFVF:s hemsida, www.fordonsverkstader.se. Nästa datum för kursen i bilhandelsjuridik med Tomas Ulander som kursledare är den 6 april. Även den kursen går att anmäla sig till på hemsidan.

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan