Foto Forsbergs Fritidscenter

Forsbergs Fritidscenter firar 30 år

Publicerad: 31 Maj 2021
Bröderna Christian och Mathias Forsberg startade Forsbergs Fritidscenter 1991 och nu firar de 30 års-jubileum. Det starka intresset för husvagnar och husbilar har de båda bröderna fått från sina föräldrar.

– Vi är uppväxta i en husvagns- och husbilsfamilj. Våra föräldrar startade sitt företag 1974, som sålde husvagnar- och sedermera även husbilar, berättar Christian Forsberg, grundare till Forsbergs Fritidscenter.

1988 valde föräldrarna att sälja verksamheten men Christian och Mathias fortsatte att jobba kvar.

– Tre år senare bestämde jag och min bror oss för att starta ett eget bolag, vilket idag är Forsbergs Fritidscenter. Vi fick in många nya varumärken, kunder och medarbetare. Det rullade på bra och vi växte mycket, från ett litet familjeföretag till ett ganska stort bolag, berättar Christian.

2011 köpte Nalka Invest, som då gick under namnet Inter IKEA Investments, in sig i Christians och Mathias bolag med 60 procent, och blev därmed huvudägare i Forsbergs Fritidscenter.

Idag finns Forsbergs Fritidcenter etablerade på sju orter runtom i Sverige, i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Linköping, Karlstad och Kalmar. Sammanlagt har Forsbergs Fritidcenter över 120 anställda.

– Framgångsreceptet är våra medarbetare och kunder, säger Christian. Att lyckas ta hand om sina kunder gör man genom att ha lojala och bra medarbetare. Det är jätteviktigt. När vi startade Forsbergs Fritidcenter för 30 år sedan var det fullt upp med både jobb och småbarn. För att lyckas tror jag att man behöver ha engagerade människor runt om sig och gärna en vapendragare, min heter Malin och det är min fru.

– Hur skulle du beskriva dessa 30 år?

– De första tio åren handlade om att bygga upp företaget. Därefter handlade det om att konsolidera och stärka upp bolaget organiskt, så mycket som det bara gick. Och avslutningsvis expandera mer geografiskt, med nya center, dessutom har vi tillfört ny kompetens inom organisationen med vår vd Jonas Karlsson i spetsen samt utökat med fler varumärken.

– Hur ser du på kommande 30 år?

– Framåt har vi omställningen till nya drivmedel, som är en stor fråga för hela branschen. Jag tror också att vi kommer få se en minskning gällande flygresandet ut i världen och att fler kommer vilja semestra på nära håll, vilket gynnar vår bransch. Husvagnar- och husbilar är unika på det sätt att man kan ha med sig hela hemmet på semestern. Det går att semestra väldigt smart och miljömässigt och jag tror att vi kommer få se mer av det, avslutar Christan.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
28 Sep, 2021, Extern artikel
Falken sponsrar damlag i Tyskland
28 Sep, 2021, Extern artikel
Goodyear lanserar Fuelmax endurance
27 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook lanserar skor tillverkade av återvunna däck
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
13 Okt, 2021
SFVF:s BILHANDELSJURIDIK – för fordonshandeln
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Tomas Ulander
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser