< Tillbaka

Foto Forsbergs Fritidscenter

Forsbergs Fritidscenter firar 30 år

Publicerad: 31 Maj 2021
Bröderna Christian och Mathias Forsberg startade Forsbergs Fritidscenter 1991 och nu firar de 30 års-jubileum. Det starka intresset för husvagnar och husbilar har de båda bröderna fått från sina föräldrar.

– Vi är uppväxta i en husvagns- och husbilsfamilj. Våra föräldrar startade sitt företag 1974, som sålde husvagnar- och sedermera även husbilar, berättar Christian Forsberg, grundare till Forsbergs Fritidscenter.

1988 valde föräldrarna att sälja verksamheten men Christian och Mathias fortsatte att jobba kvar.

– Tre år senare bestämde jag och min bror oss för att starta ett eget bolag, vilket idag är Forsbergs Fritidscenter. Vi fick in många nya varumärken, kunder och medarbetare. Det rullade på bra och vi växte mycket, från ett litet familjeföretag till ett ganska stort bolag, berättar Christian.

2011 köpte Nalka Invest, som då gick under namnet Inter IKEA Investments, in sig i Christians och Mathias bolag med 60 procent, och blev därmed huvudägare i Forsbergs Fritidscenter.

Idag finns Forsbergs Fritidcenter etablerade på sju orter runtom i Sverige, i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Linköping, Karlstad och Kalmar. Sammanlagt har Forsbergs Fritidcenter över 120 anställda.

– Framgångsreceptet är våra medarbetare och kunder, säger Christian. Att lyckas ta hand om sina kunder gör man genom att ha lojala och bra medarbetare. Det är jätteviktigt. När vi startade Forsbergs Fritidcenter för 30 år sedan var det fullt upp med både jobb och småbarn. För att lyckas tror jag att man behöver ha engagerade människor runt om sig och gärna en vapendragare, min heter Malin och det är min fru.

– Hur skulle du beskriva dessa 30 år?

– De första tio åren handlade om att bygga upp företaget. Därefter handlade det om att konsolidera och stärka upp bolaget organiskt, så mycket som det bara gick. Och avslutningsvis expandera mer geografiskt, med nya center, dessutom har vi tillfört ny kompetens inom organisationen med vår vd Jonas Karlsson i spetsen samt utökat med fler varumärken.

– Hur ser du på kommande 30 år?

– Framåt har vi omställningen till nya drivmedel, som är en stor fråga för hela branschen. Jag tror också att vi kommer få se en minskning gällande flygresandet ut i världen och att fler kommer vilja semestra på nära håll, vilket gynnar vår bransch. Husvagnar- och husbilar är unika på det sätt att man kan ha med sig hela hemmet på semestern. Det går att semestra väldigt smart och miljömässigt och jag tror att vi kommer få se mer av det, avslutar Christan.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

 

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)


 

29 Maj, 2023, Extern artikel
Sveriges bilpark blir äldre
29 Maj, 2023, Extern artikel
Michelin säljer sin verksamhet i Ryssland
26 Maj, 2023, Extern artikel
Däckline förnyar sin plattform med ytterligare 350 varumärken
25 Maj, 2023, Extern artikel
Förväntad nedgång i nyregistrering av fordon
25 Maj, 2023, Extern artikel
Dubbade däck revolutionerar snöröjning
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan