< Tillbaka

Försäkringsfrågor kopplade till coronaviruset

Publicerad: 17 Mar 2020
Täcker min företagsförsäkring kostnader? En företagsförsäkring gäller i grunden företagets egendom, ansvar och avbrott med mera. Kravet är oftast att skadan ska vara plötslig och oförutsedd vilket man kan diskutera när det gäller nuvarande läge.

Försäkringsvillkor är olika mellan försäkringsbolagen och det är svårt att svara hur de generellt ersätter men det finns inget skydd för virusutbrott bland människor. Om man förlorar en affär på grund av coronaviruset så finns det alltså inget skydd.

En tjänsteresa börjar gälla från det att du påbörjar ditt tjänsteuppdrag/resa och slutar att gälla när du återvänder. Om UD avråder från en resa till ett land gäller inte tjänstereseförsäkringen.

Drabbas du av viruset under en tjänsteresa i områden/länder där UD inte avråder från inresa, gäller försäkringen på samma vis som vid akut sjukdom med läkarvård/sjukhusvård.

Befinner man sig i ett område som blir klassat som ”riskområde” efter ankomsten till området, kontakta försäkringsgivaren för eventuell evakuering från platsen.

Vill du avboka en tidigare bokad resa till ett land/område som UD sedan avråder från att resa till, så ska man i första hand försöka avboka/omboka via flygbolaget. Om du har avbeställningsskydd i din tjänstereseförsäkring, så återbetalar försäkringsgivaren endast de kostnader som inte blir återbetalda av flygbolaget/researrangören.

Försäkringen omfattar inte kostnader till följd av den försäkrades oro. Om en person blir smittad av coronaviruset i Sverige så sätts personen i karantän. Det finns inget skydd i företagsförsäkringen för denna händelse.

Håll dig uppdaterad på följande hemsidor:

UD: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan