< Tillbaka

Förre Subaruchefen ny VD för Ford i Sverige

Publicerad: 5 Maj 2022
John Hurtig, som under många år jobbat för Subaru, blir ny VD för Ford på Hedins. Med det valet lär de få en driven och entusiastisk ledare som tänker göra Ford till ett av de tre största märkena i Sverige.

Närmast kommer John Hurtig från Subaru i Storbritannien där han jobbat som VD. Därefter anslöt han sig till Hedin HMC Motor Company som vice VD och försäljningschef. Nu tar han över Ford, som Hedin är generalagent för.

Hedin Mobility Groups köpte Fords generalagentur i januari 2021. Under året lyckades man öka marknadsandelen.

Jag har haft äran att träffa John Hurtig vid flera tillfällen för att bland annat intervjua honom om MRF:s GA-enkäter, där Subaru med få undantag höll höga betyg. 2020 var han varumärkeschef på Subaru och gjorde ett rejält steg upp från 9:e plats i enkäten till en 3:e plats. Årets därefter togs rollen över av Filip Frennby.

Hedin har nyligen meddelat att man gör om hela ÅF-strukturen, där färre återförsäljare ska ansvara för större geografiska områden. Tanken är att skapa högre fokus på varumärket och öka marknadsandelar och lönsamhet. Detta ska bland annat göras med sju nya eldrivna bilmodeller till slutet av 2024. 

– Det är helt klart så att det senaste året varit en rejäl utmaning för oss som organisation. Förutsättningarna för att lyckas har inte varit optimala, men trots det gör vi ett mycket bra resultat. Detta är helt och hållet tack vare en stark organisation av både medarbetare och återförsäljare. Men det här är bara början för oss. 

– Jag ser en otroligt stor potential i Ford-varumärket i Sverige och vår ambition ligger i att bli en av de tre största aktörerna i Sverige. Det är min absoluta övertygelse att vi kan nå dit, mycket med hjälp av de fantastiska bilar vi har i dag på den svenska marknaden, men framför allt i de lanseringar som är på gång de kommande två åren, säger John Hurtig.

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan