< Tillbaka

Mikael Persson platschef i Vimmerby

Fokus på Däckverkstad!

Publicerad: 11 Feb 2020
Michael Bergvall, SFVF (Ansvarig däck och skadesektion) var på besök hos Magnussons Däckservice i Vimmerby förra veckan. Magnussons Däckservice har totalt 5 anläggningar som ligger i Vimmerby, Hultsfred, Eksjö, Mariannelund och Oskarshamn. Ägare är Peder Magnusson. Moderbolaget heter MD Group.

Magnussons Däckservice använder sig av samtliga däckleverantörer och jobbar både med PV, LV samt entreprenad-däck.

- Nu under lågsäsong så gäller det att ringa runt till samtliga däckhotellskunder som har däck som behövs bytas, säger Mikael Persson platschef i Vimmerby. Även underhåll av maskinerna är lämpligt att göra nu. Dock så blir det mindre och mindre glipa mellan säsongerna. Det finns i stort sett alltid jobb att göra, säger Mikael Persson.

De anställda på Magnussons har gått igenom utbildning via TYA, bland annat däckskolan. 1-2-3. Mikael Persson har själv varit ca 40 år i branschen och besitter stor kunskap om däck. Deras största kund är Frödinge Tank med ca 50 lastbilar, sopbilar med mera. På Magnussons gör man däckreparationer varje dag.

Magnussons Däckservice rekommenderar alltid kunden ett bra däck. Inte det billigaste men ej heller det dyraste. Det fabrikat man säljer mest av är Yokohama. Magnussons Däckservice har jour 24 h / dygn. De jobbar även med elbilar (Tesla bland andra) och arbetar förutom med Tesla med andra trevliga bilar, exempelvis Ferrari. Företaget har inte någon inriktning att jobba med bilservice på någon av anläggningarna. Här fokuserar man på däck.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan