< Tillbaka

Fler ÅF i Sverige, men färre i Danmark

Publicerad: 7 Mar 2022
Stellantis märken ska stärka sin position på svenska marknaden med fler återförsäljare och verkstäder. Importören KW Bruun startade redan förra året 50 nya återförsäljare och verkstäder. I år fortsätter expansionen.

– Vi på KW Bruun Automotive ser våra fristående återförsäljare som en väsentlig och avgörande del i arbetet med att stärka våra positioner på den svenska marknaden. Därför har vi satsat stort på att utöka och utveckla vårt nätverk av återförsäljare under 2021 och kommer att fortsätta detta arbete under 2022, säger Tobias Pettersson (bild ovan), vd för KW Bruun Automotive i en pressrelease.

Storsatsningen gäller en förstärkning av nätverken för Citroën,, DS, Mitsubishi, Opel och Peugeot. 

– Vi arbetar hela tiden med att utvidga vårt återförsäljarnätverk och vi ser ett stort intresse från många bilhandlare som vill börja sälja Opel. Under det gångna året har vi utökat vår verksamhet med 40 procent och vi fortsätter att växa för varje dag, säger Anders Lundgren, Brand Director för Opel i Sverige. 

I Danmark vekar emellertid utvecklingen gå åt andra hållet. Där jobbar KW Bruun på att få färre återförsäljare. Beskedet om att återförsäljare i Danmark skulle minskas gavs i förra veckan på ett av företagens traditionella möten för fackpress. 

Förändringen görs efter att KW Bruun tagit över bilmärken från tidigare importören, fabriksägda FCA.

– En konsekvens av detta är att vi kommer att beöva samla fler bilmärken hos färre återförsäljare, säger danska PR-chefen Hanne Langsig Sørensen.

Text: MARIA ERIKSSON

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan