< Tillbaka

Felix Rosenqvist

Felix tvåa - tävlade virtuellt i Indycar

Publicerad: 30 Mar 2020
När Indycar kördes virtuellt i ”iRacing” slutade Felix Rosenqvist tvåa. Man ”körde” på Watkins Glen-banan och efter 45 varv stod amerikanen Sage Karam som segrare, före Felix Rosenqvist och Will Power. Rosenqvist har aldrig kört på banan i verkligheten men fick nu göra sin debut virtuellt. – Man kom nästan in i den riktiga känslan. Man såg förarnas namn, man låg och jagade och pressade för hundradelar. Man fick nästan som en deja vu-känsla, säger Felix.

Det var för att erbjuda fansen underhållning som Indycar-stjärnorna, som sitter hemma i karantän, tävlade virtuellt via simulatorer samtidigt som fansen kunde följa direktsändningen hemifrån. Det var det första av totalt sex planerade lopp framöver.

– Det är många människor som inte har någonting alls att se fram emot just nu. Det går exempelvis inte att sätta upp några mål när man inte vet hur framtiden ser ut. Därför är det viktigt att kunna bjuda på någonting, förklarade Felix Rosenqvist efter tävlingen. Den andre svensken i Indycar, Marcus Ericsson slutade på 18:e plats.

-Det där gick inte riktigt som planerat. Jag kraschade och min internet-uppkoppling bröts på grund av åska. Det finns mycket kvar att lära kring den här formen av racing, men jag kommer att träna vidare och göra ett nytt försök nästa vecka, skriver Ericsson på Twitter.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan