< Tillbaka

Remigijus Jucas, grundare och ägare till Bestronic AB i Uppsala - här i kundmottagningen. Foto: Pierre Kjellin

Experten som är väl bekant med märkesverkstädernas bristande elektronikkompetens

Publicerad: 27 Apr 2023
OEM-verkstäderna klarar inte av att hantera fordonsdata till sina egna bilmärken. Det vittnar man om hos bilelektronikexperten Bestronic i Uppsala som hjälpt många bilägare med bilar där OEM-verkstaden i vissa fall till och med skadat komponenter på deras bil.

2016 startade Remigijus Jucas Bestronic AB, som idag är en av Sveriges skickligaste fordonsverkstäder på felsökning, bilel, bilelektronik och framför allt på mjukvaruproblem. Hos Bestronic jobbar man mycket med allt från komplett felsökning till kodning och kloning av komponenter till programmering av mjukvara och reparera kabelstammar.

En stor del av Bestronics kundstock är märkesverkstäder, allbilverkstäder och bilhandlare som vänder sig Remigijus och hans kollegor med bilar de antingen inte lyckas åtgärda eller ens hittat felen på.

"Problemet med sådana bilar är att verkstaden
inte verkar veta vad de håller på med – att de inte kan." 

De senaste åren har man på Bestronic fått in allt fler bilar där en märkesverkstad inte lyckats koda in mjukvara i en nyare bil på rätt sätt eller lyckats koda in den alls.

– Problemet med sådana bilar är att verkstaden inte verkar veta vad de håller på med – att de inte kan, säger Remigijus Jucas.

De bilar man tar emot på Bestronic kommer oftast från märkesverkstäder och det är bilar med allt från mjukvarufel till komplicerade fel relaterade till skador på el och elektronik, till exempel kabelbrott, glapp och fel orsakade av en vattenskada. Gemensamt för många av dessa kunder är att de tipsats om eller hänvisats till Bestronic av den verkstad de sökt hjälp hos innan. Orsaken är ofta att verkstaden inte kunnat eller velat hjälpa kunden, bedömer Remigijus Jucas.

Har avancerade verktyg

För att kunna hålla en så hög nivå på sina felsökningar, diagnoser och reparationer har man på Bestronic investerat i en hel del utrustning som bland annat specialverktyg, avancerade datorprogram och diagnosverktyg. Det är i många fall utrustning som inte ens OEM-verkstäderna har, enligt Remigijus.

På Bestronic har man ingen brist på jobb – Remigijus Jucas telefon ringer nästan oavbrutet när vi är på besök och på gården utanför väntar cirka 30 bilar på att åtgärdas. Men att jobba med avancerad felsökning och reparation på högsta tänkbara nivå är egentligen ingen bra affärsidé, säger Remigijus:

– Få vill betala för en massa timmars jobb när man inte kan säga i förväg hur lång tid det tar. Folk som kommer till oss är tacksamma och betalar oftast för att vi är deras sista hopp.

LÄS MER: Tidag 2 maj berättar vi om hur Bestronic räddade strålkastarhusen på en Mercedes C-klass som Hedin Bil råkade förstöra styrelektroniken på.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

BILDEN UNDER: Remigijus Jucas (t.v i bild) och hans kollega Kim jobbar på varsin bil. Kön med bilar som väntar på att åtgärdas är lång - utanför verkstaden står cirka 30 bilar parkerade. Foto: Pierre Kjellin

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan