En verkstadsvärld i förändring

Publicerad: 9 Nov 2020
När gruppundantaget kom till trodde de flesta att allbilverkstäder skulle stå i kö för att bli auktoriserade verkstäder, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. Även under möten i Bryssel, med representanter för fordonsbranschen inom EU, bekräftades att signalerna från politikerna var desamma i flertalet länder - många allbilverkstäder skulle bli auktoriserade.

- Det var inte många som förutspådde att auktoriserade verkstäder skulle bli allbilverkstäder. För några år sedan var det i princip otänkbart men allt fler ser nu om sitt hus för att möta en helt ny framtid, säger Bo Ericsson.

- Att Bilia Hedemora är allbilverkstad för plåt och lack, att detsamma gäller för Helmia i Karlstad och att Bilia har en egen kedja i form av Verkstadspartner är känt. Senast ut är Skobes som nu också är Autoexperten-verkstad i Kisa. Självklart handlar det om att se om sitt hus för att fylla verkstaden med arbete, säger Bo Ericsson.

- Jag är helt övertygad om att fler auktoriserade verkstäder även kommer att bli allbilverkstad, säger Bo Ericsson. Varför ska man som verkstad ge bort arbete till någon annan och därmed öka konkurrensen mot sig själv? Även konceptansvariga Andreas Boström på Autoexperten tror att fler och fler märkesverkstäder ser över hur man kan utveckla sin verkstad. Är man är nischad för några få bilmärken gör detta att man har svårare att utveckla affären.

Något som man möjligen kan vara förvånad över, är att auktoriserade Volvohandlare ser om sitt hus och blir allbilsverkstäder men knappt någon annan auktoriserad handlare, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners