< Tillbaka

En verkstadsvärld i förändring

Publicerad: 9 Nov 2020
När gruppundantaget kom till trodde de flesta att allbilverkstäder skulle stå i kö för att bli auktoriserade verkstäder, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. Även under möten i Bryssel, med representanter för fordonsbranschen inom EU, bekräftades att signalerna från politikerna var desamma i flertalet länder - många allbilverkstäder skulle bli auktoriserade.

- Det var inte många som förutspådde att auktoriserade verkstäder skulle bli allbilverkstäder. För några år sedan var det i princip otänkbart men allt fler ser nu om sitt hus för att möta en helt ny framtid, säger Bo Ericsson.

- Att Bilia Hedemora är allbilverkstad för plåt och lack, att detsamma gäller för Helmia i Karlstad och att Bilia har en egen kedja i form av Verkstadspartner är känt. Senast ut är Skobes som nu också är Autoexperten-verkstad i Kisa. Självklart handlar det om att se om sitt hus för att fylla verkstaden med arbete, säger Bo Ericsson.

- Jag är helt övertygad om att fler auktoriserade verkstäder även kommer att bli allbilverkstad, säger Bo Ericsson. Varför ska man som verkstad ge bort arbete till någon annan och därmed öka konkurrensen mot sig själv? Även konceptansvariga Andreas Boström på Autoexperten tror att fler och fler märkesverkstäder ser över hur man kan utveckla sin verkstad. Är man är nischad för några få bilmärken gör detta att man har svårare att utveckla affären.

Något som man möjligen kan vara förvånad över, är att auktoriserade Volvohandlare ser om sitt hus och blir allbilsverkstäder men knappt någon annan auktoriserad handlare, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners