< Tillbaka

Jonas, kundmottagare i Karlskoga och Madelene, kundmottagare i Kristinehamn

En solskenshistoria i skuggan av Corona tack vare Godkänd Bilverkstad

Publicerad: 15 Apr 2020
Michael Bergvall från SFVF gjorde ett stopp hos Fändriks Fordonsteknik AB, en relativt ny verkstad i Karlskoga. Bolaget Fändriks Fordonsteknik AB bildades 2014 och är belägna i Drevstad Industriområde i Kristinehamn. Numera har man också en verkstad i Karlskoga. Den tog Torbjörn Fändriks och Madelene Leandersson över den 1 oktober 2018. Verkstaden i Karlskoga hade då sedan en tid tillbaka haft minusresultat. Idag har de ett överfullt däckhotell, fleetkunder och även många nya kunder. Vad har då Fändriks gjort för att vända det negativa resultatet?

Michael ställde frågan till Madelene som är delägare i företaget. - Vad har ni gjort för att lyckas med att vända resultatet och få ordning och reda på verkstäderna? Madelene svarade omgående; - vi har infört Godkänd Bilverkstad. Godkänd Bilverkstad har hjälpt oss att få ordning och reda på bägge verkstäderna.

Madelene är undersköterska men har ”sadlat om” till bilbranschen. Madelene passade på att nämna att SFVF är en bra organisation som gör mycket för verkstäder. - Vi på SFVF tar tacksamt emot berömmet, säger Michael Bergvall med ett leende.  

Frånsett Godkänd Bilverkstad som har inneburit den största förändringen arbetar de numera också med Lean, för att ha ordning och reda i verksamheten. Samtliga av personalen är mycket delaktiga i hela verksamheten, säger Madelene och menar att detta är ett måste. På en stortavla märker de upp bland annat alla avvikelser. När avvikelsen sedan är åtgärdad så raderas den från tavlan och sätts in i pärmen med papper som rör Godkänd Bilverkstad.

På frågan om hur Coronaviruset påverkat verkstäderna så säger Madelene att dom endast har påverkats på lastvagnssidan i Kristinehamn. I Karlskoga är det full fart trots Corona, här ökar omsättningen, avslutar Madelene.

 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan