Jonas, kundmottagare i Karlskoga och Madelene, kundmottagare i Kristinehamn

En solskenshistoria i skuggan av Corona tack vare Godkänd Bilverkstad

Publicerad: 15 Apr 2020
Michael Bergvall från SFVF gjorde ett stopp hos Fändriks Fordonsteknik AB, en relativt ny verkstad i Karlskoga. Bolaget Fändriks Fordonsteknik AB bildades 2014 och är belägna i Drevstad Industriområde i Kristinehamn. Numera har man också en verkstad i Karlskoga. Den tog Torbjörn Fändriks och Madelene Leandersson över den 1 oktober 2018. Verkstaden i Karlskoga hade då sedan en tid tillbaka haft minusresultat. Idag har de ett överfullt däckhotell, fleetkunder och även många nya kunder. Vad har då Fändriks gjort för att vända det negativa resultatet?

Michael ställde frågan till Madelene som är delägare i företaget. - Vad har ni gjort för att lyckas med att vända resultatet och få ordning och reda på verkstäderna? Madelene svarade omgående; - vi har infört Godkänd Bilverkstad. Godkänd Bilverkstad har hjälpt oss att få ordning och reda på bägge verkstäderna.

Madelene är undersköterska men har ”sadlat om” till bilbranschen. Madelene passade på att nämna att SFVF är en bra organisation som gör mycket för verkstäder. - Vi på SFVF tar tacksamt emot berömmet, säger Michael Bergvall med ett leende.  

Frånsett Godkänd Bilverkstad som har inneburit den största förändringen arbetar de numera också med Lean, för att ha ordning och reda i verksamheten. Samtliga av personalen är mycket delaktiga i hela verksamheten, säger Madelene och menar att detta är ett måste. På en stortavla märker de upp bland annat alla avvikelser. När avvikelsen sedan är åtgärdad så raderas den från tavlan och sätts in i pärmen med papper som rör Godkänd Bilverkstad.

På frågan om hur Coronaviruset påverkat verkstäderna så säger Madelene att dom endast har påverkats på lastvagnssidan i Kristinehamn. I Karlskoga är det full fart trots Corona, här ökar omsättningen, avslutar Madelene.

 

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
18 Jan, 2021, Extern artikel
Nya Golf testad
14 Jan, 2021, Extern artikel
Elon Musk är nu rikast i världen
14 Jan, 2021, Extern artikel
Bonus Malus 2021 – Detta gäller
12 Jan, 2021, Extern artikel
Nya Audi RS6 testad
28 Dec, 2020, Extern artikel
Populäraste bilnyheterna 2020 – Topp 10
9 Feb, 2021
CvZ Juridik - Anställ på rätt sätt
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
9 Feb, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
12 Feb, 2021
Däckskola Del 1: Teoretisk utbildning
Online med dator - via Microsoft Teams (3,5 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser