vd och koncernchef Pehr Oscarson. Foto Mekonomen Group

En marknad i ständig förändring

Publicerad: 10 Nov 2020
Elbilstillverkare etablerar sig i Norden tack vare det stora intresset för el- och hybridbilar. Uppstickaren Xpeng planerar en elbilslansering i Norge och har nu valt Mekonomen Group som exklusiv grossistpartner för reservdelar. Koncernens verkstäder kommer också att auktoriseras som servicepartners för Xpengs bilar. Kul, nu blir allbilverkstäder auktoriserade verkstäder, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. (SFVF).

Samarbetet är en bekräftelse på Mekonomens roll i den omställning som sker mot nyare och grönare teknik på fordonseftermarknaden. Mekonomen Group ingår genom dotterbolaget MECA Norway samarbete med elbilstillverkaren Xpeng och blir därmed exklusiv reservdelsgrossist för Xpeng i Norge. Utvalda MECA-verkstäder kommer också att bli auktoriserade service- och reparationsverkstäder för Xpengs bilar. Bolagets vd och koncernchef Pehr Oscarson öppnar dessutom upp för fler samarbeten inom kort.

Denna omställning innebär mycket stora möjligheter för Mekonomen Group, betonar Pehr Oscarson:

”Vi ska fortsätta vara den bästa partnern för alla som har behov av produkter och tjänster för fordon med traditionell teknik. Men som möjliggörare av mobilitet är vår affär inte begränsad av vilken typ av fordon som kör på vägarna. Efterfrågan på mobilitet kommer att kvarstå. Trenden kring elbilar och digital nybilsförsäljning öppnar upp för nya aktörer och affärsmodeller där vi står rustade och redo att driva utvecklingen”, säger Pehr Oscarson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser