< Tillbaka

Foto Volvo Personvagnar

En bilbransch i allt snabbare förändring

Publicerad: 7 Mar 2021
Bara elbilar från och med 2030, inga dieselmotorer i nya modeller och alla nya elbilar ska säljas på hemsidan volvocars.com – till fast pris. Den nya strategin som systerföretaget Lynk & Co gick ut med när de presenterade sitt varumärke är färre varianter på bilar och färre egna val, det blir lättare för bilköparen med andra ord.

Bilar som köps på hemsidan ska också paketeras med service och andra tjänster. Enligt Håkan Samuelsson kommer kunderna kunna få bilarna snabbare och till ett lägre pris, trots att det inte finns någon möjlighet att förhandla om pris eller utrustning.

- Jo, nu svänger det rejält i Volvo-handeln, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Signalerna kom redan i december när Volvo Cars vd Håkan Samuelsson meddelade att företaget från och med 2030 enbart kommer att sälja elbilar.

Volvo Cars erbjuder inga dieselmotorer i sina mindre bilar och i den nya strategin ligger att dieselbilarna är borta från de större bilarna, när modellerna ska bytas till en ny generation. Det betyder att om Volvo håller sig till en livslängd för en generation bilar på sju eller åtta år, kommer dieselmotorerna att försvinna redan 2025 - 2026. Det här kommer påverka handlarna men kritiken från Volvo-handlarna har inte fått Volvo att vika en millimeter.

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners