< Tillbaka

Bilden från Inziles hemsida.

Elfordonstillverkare i konkurs

Publicerad: 7 Nov 2022
De startade 2012 och tog fram ett chassi för elfordon för sistamilen-transporter. Nu har pengabrist och skulder tagit knäcken på den svenska tillverkaren.

På morgonen den 7 november meddelade ledningen för det svenska företaget Inzile att man avser att lämna in en konkursansökan. Det rapporterar tidningen Breakit.

”Orsaken till konkursansökan är att Inzile inte har lyckats lösa sin ansträngda finansiella situation. Ett bryggfinansieringslån om cirka 50 miljoner kronor har förfallit till betalning och bolaget har inte tillgängliga medel att betala lånet och ackumulerade leverantörsskulder”, skriver Inzile i ett pressmeddelande.

Inzile har under året kantats av flera avhopp från ledningen. Tidigaree i höst lämnade styrelseordföranden Håkan Örtenholm sitt uppdrag kort efter att han omvalts. Dagens Industri hade kort innan avslöjat att Örtenholm hade skulder hos Kronofogden som han planerade att betala genom att sälja en del av sitt aktieinnehav i Inzile. En annan som lämnat Inzile i år är revisorn, efter att ha lämnat skarp kritik mot brister i bolaget.

Inzie har tagit fram och tillverkar ett chassi för lätta elfordon avsedda för last mile-leveranser.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan