< Tillbaka

Skärmdump från informationsfilm om SERMI.

Efterlängtat besked från SERMI

Publicerad: 29 Okt 2023
Svenska Fordonsbranschen har sedan en tid tillbaka gemensamt med SERMI ackrediterade kontrollföretag (CAB) intensivt arbetat för att få till förändringar i SERMI schemat gällande bland annat hur bedömningen ska göras vid kontroll av belastningsregistret.

Bakom beslutet ligger ett gediget arbete med mycket kommunikation och möten med SERMI europé för att säkerställa att implementeringen av SERMI sker på ett sätt som är balanserat och ändamålsenligt. Ett arbete som har haft en tydlig och direkt påverkan på detta beslut.

Igår (27 oktober) kom kvittens på hur viktigt det är med ett fungerande samarbete i avgörande frågor i synnerhet frågor som påverkar hela den svenska fordonsbranschen. Ett besked som vi är oerhört tacksamma för. Förändringen av hur SERMI schemat framledes ska tolkas kommer innebära att implementeringen av SERMI i Sverige fortskrider på ett sätt som underlättar själva certifieringen av fordonsverkstäderna utan att för den skull ge avkall på kraven om kvalitet och säkerhet när det gäller att skydda fordonets säkerhetsrelaterade data.

Svenska Fordonsbranschen kommer även fortsättningsvis hålla en tät dialog med SERMI, och i de fall det skulle kunna uppstå frågetecken som gäller SERMI så har vi nu ett väl fungerande samarbete med de godkända kontrollorganen (CAB) vilket gör att vi även framledes kommer kunna lösa dessa. 

Att underlätta och skapa bra förutsättningar för den svenska fordonsbranschen där både verkstäder och handlare från både den oberoende sidan likväl som den märkesbundna är av största vikt.
Inte minst med tanke på att en seriös fordonsbransch även fortsättningsvis ska ha möjligheten att kunna konkurrera på lika och rättvisa villkor.

Läs beslutet från SERMI HÄR (text på engelska)

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan