< Tillbaka

Expressens artikel den 23 januari om mordet.

Dödlig skjutning drabbade verkstad

Publicerad: 24 Jan 2023
Offret för en av de senaste skjutningarna med dödlig utgång i Stockholmsområdet arbetade på en bilverkstad.

Det var klockan 21.59 på fredagen den 20 januari som polisen fick larm om skottlossning utanför en restaurang i Huvudsta, Solna strax nordväst om Stockholms innerstad som precis stängt. Offret var en 39-årige man som när han passerade förbi restaurangen sköts med flera skott och avled på platsen.

Den mördade 39-åringen arbetade på en av den Stockholmsbaserade koncernen Min Bils bilverkstäder i Stockholmsområdet.

Vi känner oss förbannande och helt utom oss av sorg. En kollega till oss har ryckts ifrån oss, från sin familj, vänner och bekanta i förtid. Han råkade befinna sig på fel plats vid fel tillfälle.
Från att Sverige har varit ett säkert land så är vi nu utsatta för skjutningar var och varannan dag. Det sägs att vi just nu har flest skjutningar i världen? Massvis med oskyldiga offer får sätta livet till – det kan inte få fortsätta. Regeringen måste ta krafttag – NU
”, skriver Min Bils ägare Mickael Persson i en statusuppdatering på sajten Linkedin några dagar efter mordet.

Polisen tror att mannen inte var gärningspersonernas tilltänkta måltavla utan sköts av misstag. Han var inte tidigare dömd för någon grövre brottslighet.

Fredagen den 20 januari var ett av de våldsammaste dygnen i Stockholm den senaste tiden, senare samma kväll och natt fick polisen in larm om två skjutningar mot bostäder i Stockholmsområdet.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy