< Tillbaka

Från vänster - vy från årets Automässan, föreläsaren Tommy Carnebo och SFVF:s Michael Bergvall i poddbåset i SFVF:s monter. Foto: SFVF

Det här hände hos SFVF under Automässan

Publicerad: 24 Jan 2023
Radiopoddar, seminarier och samtal med medlemmar. Automässan innebar fyra fullmatade dagar med aktiviteter för SFVF, i och utanför montern.

En betydande del av SFVF:s engagemang under Automässan var seminarierna som ägde rum under onsdag-fredag och där vi delade moderatorsansvaret med Motorbranschens Riksförbund (MRF). Vår vd Bo Ericsson och servicemarknadsansvarige Michael Bergvall var moderator vid SFVF:s seminarier och vår jurist Ulf Stefansson höll tillsammans med Meko-koncernens jurit Robert Hård en föreläsning om gruppundantaget.

Föreläsningarna SFVF arrangerade var överlag väl besökta – allra flest lockade brandsäkerhetsexperten Tommy Carnebo som på onsdagen föreläste om hur man jobbar säkert med elfordon.

SFVF stod som arrangör för seminarierna under onsdagen, MRF under torsdagen och båda organisationerna delade på arrangörsskapet under fredagen. SFVF arrangerade totalt sju seminarier under de tre dagarna.

På fredagseftermiddagen arrangerade vi också en presskonferens med anledning av att det infördes ett skyddsstopp för polisen i region väst som förbjöd alla poliser att befatta sig med elfordon.

I och utanför vår monter blev det också många samtal med SFVF-medlemmar och andra, bland annat om den nya europeiska behörighetsackrediteringen för åtkomst av fordonsdata – Sermi:

– 90 procent av de verkstäder jag pratade med var väldigt dåligt insatta i Sermi – så det behövs nog mer information om detta, säger SFVF:s servicemarknadsansvarige Michael Bergvall.

SFVF:s egen poddproducent Michael Bergvall hann också med att spela in totalt fem poddar under Automässan, så framöver vankas det nya avsnitt av Bilverkstadspodden från Automässan med följande intervjuade personer:

Ronan Mcdonagh, Teknisk direktör, FIGIEFA

Jan-Willem van der Linden, Specialist på data & digitalisering, SERMI

Gunnar Rantzow, vd Speedy

Per Ågren, product success manager Veidec

Anna Wolf, vice vd och expert på elsystem Power Circle

Jacob Hermansson, vd Formac

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan