Det behövs objektiv information om begagnade bilars hälsotillstånd

Publicerad: 11 Feb 2021
Att inte kunna ge bilägare objektiv information när det gäller ”state-of-health” (SOH), för att underlätta andrahandsförsäljning av bilen, är ett problem som behöver en lösning. Detta är kritiskt både för bilägare, bilköpare och bilförsäljningsföretag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Att stress gör så att kroppens celler åldras snabbare känner vi till. Det har genetiker för länge sedan visat, men att det även gäller elektriska fordonsbatterier är nog inte lika känt. Ju äldre batterierna blir desto sämre blir deras prestanda, kapacitet och fordonets räckvidd blir kortare.

Enligt experter är den genomsnittliga livslängden för dagens litiumjonbatterier mellan 8 - 10 år eller mellan 500 och 1 000 laddningscykler. Batteritillverkare garanterar vanligtvis en körsträcka mellan 100 000 och 160 000 kilometer. Men snabb batteriladdning, höga antal laddningscykler, en alltför sportig körstil och extremt höga eller låga omgivningstemperaturer påskyndar åldrandet.

För att hjälpa batterierna att hålla längre utvecklar Bosch nya molntjänster som kompletterar de enskilda fordonens batterihanteringssystem. Databaserade tjänster gör att batteriernas prestanda förlängs och även batteriets livslängd. Dessa åtgärder kan minska slitaget på batteriet, den dyraste komponenten i ett elfordon, med så mycket som 20 procent.

Så snart ett batterifel eller defekt har identifierats kommer föraren meddelas. Detta ökar chansen att ett batteri kan repareras innan det blir oåterkalleligt skadat eller helt slutar fungera. Det här är verkligen positivt, säger Bo Ericsson.

Från projektet ”Batnostic” presenterades ett arbete som utförts på uppdrag av bland andra FDM, Danmarks motsvarighet till Motormännen. Målet har varit att utveckla ett oberoende diagnostiskt test för batteripack genom att använda fordonets DC/OBD-uttag, i de fall där ett sådant finns. Genom att genomföra en full laddcykel och spåra hur topparna i den differentiella kapacitetskurvan förflyttar sig, hävdade projektets representanter att de kunde ge en bra uppskattning av packets ”state-of-health” (SOH). Syftet med detta är att ge bilägare objektiv information för att underlätta andrahandsförsäljning av bilen.

För bilköpare och bilförsäljare kan det vara ett problem idag och i framtiden, eftersom man oftast inte känner till hälsotillståndet (SOH) på batteriet. I en framtid är jag övertygad om att det kommer finnas verkstäder som renoverar elbilsbatterier. Jag är lika övertygad om att destruktion av elbilsbatterier är nödvändigt för att återanvända dyra metaller och även ur miljöperspektiv.

Batteriet är själva ”hjärtat” i bilen och en kostsam del att byta ut, oavsett om det är fordonsägaren eller fordonshandlaren som ska betala, därför måste lösningar till nu, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser