Det behövs objektiv information om begagnade bilars hälsotillstånd

Publicerad: 11 Feb 2021
Att inte kunna ge bilägare objektiv information när det gäller ”state-of-health” (SOH), för att underlätta andrahandsförsäljning av bilen, är ett problem som behöver en lösning. Detta är kritiskt både för bilägare, bilköpare och bilförsäljningsföretag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Att stress gör så att kroppens celler åldras snabbare känner vi till. Det har genetiker för länge sedan visat, men att det även gäller elektriska fordonsbatterier är nog inte lika känt. Ju äldre batterierna blir desto sämre blir deras prestanda, kapacitet och fordonets räckvidd blir kortare.

Enligt experter är den genomsnittliga livslängden för dagens litiumjonbatterier mellan 8 - 10 år eller mellan 500 och 1 000 laddningscykler. Batteritillverkare garanterar vanligtvis en körsträcka mellan 100 000 och 160 000 kilometer. Men snabb batteriladdning, höga antal laddningscykler, en alltför sportig körstil och extremt höga eller låga omgivningstemperaturer påskyndar åldrandet.

För att hjälpa batterierna att hålla längre utvecklar Bosch nya molntjänster som kompletterar de enskilda fordonens batterihanteringssystem. Databaserade tjänster gör att batteriernas prestanda förlängs och även batteriets livslängd. Dessa åtgärder kan minska slitaget på batteriet, den dyraste komponenten i ett elfordon, med så mycket som 20 procent.

Så snart ett batterifel eller defekt har identifierats kommer föraren meddelas. Detta ökar chansen att ett batteri kan repareras innan det blir oåterkalleligt skadat eller helt slutar fungera. Det här är verkligen positivt, säger Bo Ericsson.

Från projektet ”Batnostic” presenterades ett arbete som utförts på uppdrag av bland andra FDM, Danmarks motsvarighet till Motormännen. Målet har varit att utveckla ett oberoende diagnostiskt test för batteripack genom att använda fordonets DC/OBD-uttag, i de fall där ett sådant finns. Genom att genomföra en full laddcykel och spåra hur topparna i den differentiella kapacitetskurvan förflyttar sig, hävdade projektets representanter att de kunde ge en bra uppskattning av packets ”state-of-health” (SOH). Syftet med detta är att ge bilägare objektiv information för att underlätta andrahandsförsäljning av bilen.

För bilköpare och bilförsäljare kan det vara ett problem idag och i framtiden, eftersom man oftast inte känner till hälsotillståndet (SOH) på batteriet. I en framtid är jag övertygad om att det kommer finnas verkstäder som renoverar elbilsbatterier. Jag är lika övertygad om att destruktion av elbilsbatterier är nödvändigt för att återanvända dyra metaller och även ur miljöperspektiv.

Batteriet är själva ”hjärtat” i bilen och en kostsam del att byta ut, oavsett om det är fordonsägaren eller fordonshandlaren som ska betala, därför måste lösningar till nu, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
16 Jun, 2021, Extern artikel
Goodyears rapport över åtgärder 2020
16 Jun, 2021, Extern artikel
Nokian Ground Kare Semi-Slick för grävlastare
15 Jun, 2021, Extern artikel
Ev-däck från Hankook på Audi e-tron GT
15 Jun, 2021, Extern artikel
NDI kartlägger vinsterna med VF-däck
14 Jun, 2021, Extern artikel
Podd med Göran Bengtsson – Yokohama
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser