Det behövs objektiv information om begagnade bilars hälsotillstånd

Publicerad: 11 Feb 2021
Att inte kunna ge bilägare objektiv information när det gäller ”state-of-health” (SOH), för att underlätta andrahandsförsäljning av bilen, är ett problem som behöver en lösning. Detta är kritiskt både för bilägare, bilköpare och bilförsäljningsföretag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Att stress gör så att kroppens celler åldras snabbare känner vi till. Det har genetiker för länge sedan visat, men att det även gäller elektriska fordonsbatterier är nog inte lika känt. Ju äldre batterierna blir desto sämre blir deras prestanda, kapacitet och fordonets räckvidd blir kortare.

Enligt experter är den genomsnittliga livslängden för dagens litiumjonbatterier mellan 8 - 10 år eller mellan 500 och 1 000 laddningscykler. Batteritillverkare garanterar vanligtvis en körsträcka mellan 100 000 och 160 000 kilometer. Men snabb batteriladdning, höga antal laddningscykler, en alltför sportig körstil och extremt höga eller låga omgivningstemperaturer påskyndar åldrandet.

För att hjälpa batterierna att hålla längre utvecklar Bosch nya molntjänster som kompletterar de enskilda fordonens batterihanteringssystem. Databaserade tjänster gör att batteriernas prestanda förlängs och även batteriets livslängd. Dessa åtgärder kan minska slitaget på batteriet, den dyraste komponenten i ett elfordon, med så mycket som 20 procent.

Så snart ett batterifel eller defekt har identifierats kommer föraren meddelas. Detta ökar chansen att ett batteri kan repareras innan det blir oåterkalleligt skadat eller helt slutar fungera. Det här är verkligen positivt, säger Bo Ericsson.

Från projektet ”Batnostic” presenterades ett arbete som utförts på uppdrag av bland andra FDM, Danmarks motsvarighet till Motormännen. Målet har varit att utveckla ett oberoende diagnostiskt test för batteripack genom att använda fordonets DC/OBD-uttag, i de fall där ett sådant finns. Genom att genomföra en full laddcykel och spåra hur topparna i den differentiella kapacitetskurvan förflyttar sig, hävdade projektets representanter att de kunde ge en bra uppskattning av packets ”state-of-health” (SOH). Syftet med detta är att ge bilägare objektiv information för att underlätta andrahandsförsäljning av bilen.

För bilköpare och bilförsäljare kan det vara ett problem idag och i framtiden, eftersom man oftast inte känner till hälsotillståndet (SOH) på batteriet. I en framtid är jag övertygad om att det kommer finnas verkstäder som renoverar elbilsbatterier. Jag är lika övertygad om att destruktion av elbilsbatterier är nödvändigt för att återanvända dyra metaller och även ur miljöperspektiv.

Batteriet är själva ”hjärtat” i bilen och en kostsam del att byta ut, oavsett om det är fordonsägaren eller fordonshandlaren som ska betala, därför måste lösningar till nu, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
29 Jun, 2022, Extern artikel
Continental förlänger med Tour de France
28 Jun, 2022, Extern artikel
Nokian drar sig ur Ryssland
28 Jun, 2022, Extern artikel
Rätt däckval kan minska utsläpp och bränsleförbrukning
28 Jun, 2022, Extern artikel
Amring utökar sortimentet av lastbilsdäck
27 Jun, 2022, Extern artikel
Continental originalutrustar nya Mercedes EQB
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners