< Tillbaka

Dennis Alexis efterträder Bernt Wahlberg på STRO

Publicerad: 14 Jan 2022
Efter tio år på STRO och 43 år i däckbranschen går Bernt Wahlberg i pension och med det lämnar en kompetent och påläst däckexpert branschen. Hans efterträdare Dennis Alexis får ett stort hål att fylla.

STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization) bildades 1960 av däcktillverkare för att tillse att de nordiska behoven av regler kring däck blev tillgodosedda även på europeisk nivå.

– Ett av våra viktigaste uppdrag är att bidra med fakta till branschen, både till media, myndigheter, beslutsfattare och bilindustrin. Vi är och har alltid varit en rent teknisk organisation och vi fattar alla beslut på fakta, säger Bernt Wahlberg.

De senaste tio åren har Wahlberg jobbat hårt med att skapa bra kontakter med myndigheter i alla nordiska länder och en gång om året har han samlat myndigheterna till möte för diskussioner.

– Det har inte bara handlat om diskussioner om extern påverkan utan också samtal om hur nationella beslut kan innebära problem för grannländerna, när exempelvis regler om däck ställer till problem för åkare som transporterar i flera länder, säger Bernt Wahlberg.

STRO har samtidigt en gedigen informationsbas där de samlar all information som handlar om däck, fälgar och hjul. Varje år ges STRO:s handbok ut, den mest kompletta boken om samtliga dimensioner och standarder. Bernt Wahlberg har dessutom ägnat mycket tid till att utbilda trafikpolisen i frågor kring däck.

När nu Bernt Wahlberg går i pension den 1 februari efterträds han av Dennis Alexis med lång erfarenhet inom däckbranschen både från Michelin och Goodyear. Wahlberg och Alexis jobbade under 90-talet ihop på Michelin.

– Min uppfattning är att Dennis Alexis är klippt och skuren för det här jobbet, som dels kräver att man är diplomatisk, lätt att prata med och har erfaren från däckindustrin, säger Bernt Wahlberg.

Dennis Alexis har 17 års erfarenhet från däckbranschen. 

– Jag fick en utmärkt utbildning på Michelin där jag lärde mig allt om däck, från cykeldäck till stora truckdäck, och har därefter också jobbat med regummering och metoderna för att återanvända uttjänade däck, säger Dennis Alexis.

Han tycker det ska bli speciellt intressant att få vara med och jobba med frågor kring säkerhet, ekonomi och miljö på en nivå där besluten tas. 

Vad är största utmaningen?

– Det är nog att få samordna de viljor och synpunkter som finns bland våra medlemmar och säkerställa att rätt information kommer till beslutande organ så att rätt beslut fattas, säger Dennis Alexis.

Dennis Alexis får titeln operativt ansvarig och kommer jobba från hemmet i Malmö och kontoret i Vaxholm.

Text: MARIA ERIKSSON

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan