< Tillbaka

Foto: Försvaret och Pierre Kjellin

DEBATT: Vi behöver en beredskapsplan för bilverkstäder och bildelsgrossister

Publicerad: 8 Aug 2023
Sverige en samordnad nationell beredskapsplan och strategi med tydlig rollfördelning för motorreparationstjänster och reservdelsdistribution vid krig eller kris. Det budskapet riktar SFVF och SBF i en debattartikel.

Devisen ”utan bilen stannar Sverige” är en faktisk beskrivning av vad som skulle hända ifall landets bilverkstäder slås ut i stor utsträckning av en kris eller ett krig. Sverige skulle inte heller klara sig i ett krig eller en nationell kris utan arbetet från alla våra fordonsverkstäder. Det skriver Sveriges Fordonsverkstäders Förenings vd Bo Ericsson och Sveriges Bildelsgrossisters Förenings ordförande Johnny Bräster i en debattartikel.

"Därför behöver vi i Sverige en samordnad nationell beredskapsplan och strategi med tydlig rollfördelning för motorreparationstjänster och reservdelsdistribution vid krig eller kris. Saknas en sådan beredskapsplan finns en risk att vi som nation skapar oordning och falsk trygghet vid en större kris eller krigssituation", skriver Ericsson och Bräster.

För att kunna skapa ett resurseffektivt nätverk med fordonsverkstäder som kan fungera i en omfattande kris eller krig behövs en nationell planering och samordning, menar Bo Ericsson och Johnny Bräster.

Läs hela debattinlägget HÄR

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan