< Tillbaka

Foto: Bilia (ovan) oh Hedin Mobility Group (nedan).

De spås bli ny importör för Jaguar Land Rover

Publicerad: 7 Mar 2023
Två av Sveriges största bilhandelskoncerner är enligt bland andra norska tidningen Bilnytt spekulanter på att ta över rollen som importör av Jaguar och Land Rover i både Sverige och Norge.

I höstas fick Nic Christiansen Gruppen beskedet att man inte får fortsätta som importör av Jaguar och Land Rover i Sverige och Norge. Det danska företaget, som får fortsätta med importen av Jaguar och Land Rover i Danmark, har haft importen de två brittiska bilmärkena i Sverige sedan sommaren 2009.

Enligt uppgifter från både norska tidningen Bilnytt och bedömare i branschen är både Hedin Mobility Group och Bilia spekulanter på att ta över importen av Jaguar och Land Rover både på den norska och den svenska marknaden.

Hedin-koncernen har i år också stärkt sin position som återförsäljare av Jaguar och Land Rover i Sverige genom förvärvet av Förenade Bil JL i Malmö. Med affären befäste Hedin Mobility Group rollen som ledande återförsäljare av de två exklusiva brittiska bilmärkena i Sverige.

De senaste åren har Hedin Mobility Group bland annat lyckats bärga uppdragen som importör för bland annat Renault och Ford.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan