< Tillbaka

Foto: Pierre Kjellin

De sänker priserna på SERMI-certifiering

Publicerad: 13 Jun 2023
Ett av de godkända kontrollorganen kontrollorgan för EU:s nya behörighetscertifiering för fordonsdata – SERMI – meddelar nu att de sänker sina certifieringspriser.

Strax före månadsskiftet maj-juni blev svenska företaget Treffco först med att bli klar som ackrediterat kontrollorgan för SERMI. Den 12 juni blev företaget Certifieringspartner det femte godkända kontrollorganet i Sverige för SERMI.

Samma dag – 12 juni – meddelade ett av de godkända kontrollorganen för SERMI att man ska sänka priserna på certifiering till SERMI.

”Efter att vi nu hanterat en mängd ansökningar har vi kunnat göra en tidsstudie över faktisk tidsåtgång för vår bedömning och auktorisation. Detta har lett till att vi kan sänka våra månadskostnader för bedömning och auktorisation. Detta är ett naturligt steg och kan hända då man ger sig in på en ny marknad med en ny tjänst baserat på ett helt nytt oprövat lagkrav”, skriver företaget i ett mejl som skickats ut till alla som skickat in en intresseanmälan till företaget om att få ansöka om SERMI-certifiering.

”Vår nya månadskostnad för bedömning av en verkstad samt auktorisation av en mekaniker är 349 kr/mån. Vår nya månadskostnad för auktorisation av ytterligare mekaniker är 59 kr/mån/mekaniker”, skriver företaget i sitt mejl till de företag som skickat in en intresseanmälan om SERMI-certifiering.

Här är alla hittills godkända kontrollföretag för SERMI:

Treffco

Kiwa

Training Partner

Qvalify

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan