< Tillbaka

Uno Ben.ch AB:s nya mobila dragtorn för ytriktning - "Prima Big Puller". Foto: Uno Bench AB

De säljer nytt dragtorn för ytriktning

Publicerad: 8 Aug 2023
Den utprovades och blev lanseringsklar innan semestern. Uno Bench AB:s nya mobila dragtorn för arbete med mjuka bucklor utlovar enklare och snabbare arbete i skadeverkstaden.

Uno Bench AB i Gävle har tagit fram ett mobilt dragtorn – ”Big Puller” – som fäster i golvet med hjälp av vakuum för alla som jobbar med ytriktning av mjuka bucklor.

Den stora fördelen med att jobba med dragtornet Big Puller i skadeverkstaden är att man kan rulla fram det till bilen och placera det i rätt vinkel, så att man därmed slipper flytta runt bilen i verkstaden, förklarar Hans-Åke Färnstrand, vd för Uno Bench.

Så här jobbar man med Big Puller

Dragtornet fästs mot golvet med vacuum genom att ansluta som suger fast aluminiumplattan mot golvet. Vinschen justeras till rätt höjd och dragdonet med sex krokar kopplas till vågtråd eller dragöglor som svetsats på plats med en spotter.

Sedan är det bara att vinscha ut och rikta skadan. Vinschen låser automatiskt i uppspänt läge, för att underlätta riktningen. Ett nedre fäste framtill möjliggör nedåtdrag, uppskattat för att rikta exempelvis uppslagna trösklar.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan