< Tillbaka

Mobilappen som är en del av Continentals digitala däckövervakningsverktyg Conti Connect Smart Package. Foto: Continental

De lanserar däckövervakning från telefonen

Publicerad: 16 Mar 2023
Däcktillverkaren Continentals nya däckövervakningsverktyg lovar att göra det både enklare och billigare för åkerier att hålla koll på däcken på sina fordonsflottor.

2021 lanserade däcktillverkaren Continental ett nytt digitalt däckövervakningsverktyg för kommersiella fordon – Conti Connect 2.0 – där en däckövervakningssensor som monteras på däckets innerliner och sedan samlar in data om däckets temperatur och däcktrycket.

Nyligen släppte Continental en ny och betydligt mera avancerad version av Conti Connect 2.0 – ”Advanced package” – som tillsammans med en tillhörande mobilapp gör att användaren i realtid kan övervaka däckstatusen på varje enskilt däck på fordonet.

Med Conti Connect har varje däck en inbyggd sensor som kopplas upp mot systemet, där användaren ser på vilket fordon och i vilken position däcket är monterat. Dessutom visas datapunkter som däcktryck, temperatur och mönsterdjup – och om någon parameter når kritiska värden skickas en varning till mobilappen.

Conti Connect Advanced package håller också koll på hur långt varje däck har rullat, och kan med hjälp av AI-teknologi beräkna hur lång beräknad körsträcka och livslängd som däcket har kvar.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan