De hittar arbetskraft till verkstäderna

Publicerad: 20 Okt 2021
Bristen på anställda i alla möjliga roller till verkstäder är stor. Därför har SFVF och Nav1 Rekrytering inlett ett nytt samarbete så att de som vill kan få hjälp att hitta rätt personer till verksamheten.

Det är nu i oktober som SFVF och rekryteringsbolaget Nav1 inleder samarbetet.

– Vi känner väl till problemen i vår bransch med att hitta folk till verkstäderna så vi ser det som en viktig uppgift att underlätta så mycket vi kan för våra medlemmar, säger Michael Bergvall på SFVF.

– Med Nav1 som samarbetspartner kommer våra medlemsföretag att få professionell hjälp med att rekrytera bland annat mekaniker och kundmottagare och detta till förmånliga priser och bra research, säger Michael Bergvall.

Bergvall tror att samarbetet inte minst är viktigt under däcksäsongen då stort ansvar vilar på rekryteringsbolaget. Samtliga personer ur säsongspersonalen kommer före uppdraget utbildas i teori och en praktiskt utbildning via SFVF:s Däckskola.

Nav1 Rekrytering har funnits i tio år och specialiserar sig mot företag inom motorbranschen. Vdn Oscar Kuczkowski har själv jobbat ett par år inom Bilia med bland annat ansvar för en verkstad och upptäckte då att det fanns ett behov av kompetensförsörjning, men att rekryterarna inte alltid förstod branschen.

– Vi erbjuder verkstäderna en kompetensförsörjningspartner på riksnivå när de behöver tillsätta personal, både på lång och kort sikt, säger Oscar Kuczkowski.

Vad skiljer er från andra rekryteringsföretag?

– Vi har en god insikt i vad verkstäderna behöver, vilka frågor som är relevanta att ställa under rekryteringsprocessen och det är inte minst viktigt när det gäller bedömningen av personals kunskap genom att vi ställer rätt frågor. Vi ställer rätt frågor eftersom vi vet vad som är viktigt i kundens verksamhet, säger Oscar Kurczkowski.

Kan ni verkligen lova att ni tar fram kandidater till varje arbetsgivare nu när det råder sådan brist i branschen?

– Det är klart att det är en utmaning, men det är därför det kan vara värt att använda oss som rekryteringsbyrå. Då får man ha kvar fokus på verksamheten medan vi tar hand om den ofta tidskrävande rekryteringsprocessen där vi använder vårt stora kontaktnät.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners