De hittar arbetskraft till verkstäderna

Publicerad: 20 Okt 2021
Bristen på anställda i alla möjliga roller till verkstäder är stor. Därför har SFVF och Nav1 Rekrytering inlett ett nytt samarbete så att de som vill kan få hjälp att hitta rätt personer till verksamheten.

Det är nu i oktober som SFVF och rekryteringsbolaget Nav1 inleder samarbetet.

– Vi känner väl till problemen i vår bransch med att hitta folk till verkstäderna så vi ser det som en viktig uppgift att underlätta så mycket vi kan för våra medlemmar, säger Michael Bergvall på SFVF.

– Med Nav1 som samarbetspartner kommer våra medlemsföretag att få professionell hjälp med att rekrytera bland annat mekaniker och kundmottagare och detta till förmånliga priser och bra research, säger Michael Bergvall.

Bergvall tror att samarbetet inte minst är viktigt under däcksäsongen då stort ansvar vilar på rekryteringsbolaget. Samtliga personer ur säsongspersonalen kommer före uppdraget utbildas i teori och en praktiskt utbildning via SFVF:s Däckskola.

Nav1 Rekrytering har funnits i tio år och specialiserar sig mot företag inom motorbranschen. Vdn Oscar Kuczkowski har själv jobbat ett par år inom Bilia med bland annat ansvar för en verkstad och upptäckte då att det fanns ett behov av kompetensförsörjning, men att rekryterarna inte alltid förstod branschen.

– Vi erbjuder verkstäderna en kompetensförsörjningspartner på riksnivå när de behöver tillsätta personal, både på lång och kort sikt, säger Oscar Kuczkowski.

Vad skiljer er från andra rekryteringsföretag?

– Vi har en god insikt i vad verkstäderna behöver, vilka frågor som är relevanta att ställa under rekryteringsprocessen och det är inte minst viktigt när det gäller bedömningen av personals kunskap genom att vi ställer rätt frågor. Vi ställer rätt frågor eftersom vi vet vad som är viktigt i kundens verksamhet, säger Oscar Kurczkowski.

Kan ni verkligen lova att ni tar fram kandidater till varje arbetsgivare nu när det råder sådan brist i branschen?

– Det är klart att det är en utmaning, men det är därför det kan vara värt att använda oss som rekryteringsbyrå. Då får man ha kvar fokus på verksamheten medan vi tar hand om den ofta tidskrävande rekryteringsprocessen där vi använder vårt stora kontaktnät.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2021, Extern artikel
TYA söker kursledare för Däckskolan
2 Dec, 2021, Extern artikel
Nyregistrerade personbilar minskade med 19 procent
2 Dec, 2021, Extern artikel
Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51
1 Dec, 2021, Extern artikel
Ny däckskanner från Sun
1 Dec, 2021, Extern artikel
Maravge Dursun till Gripen Wheels
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
3 Nov, 2021, Extern artikel
Volkswagen ID.5 officiell
25 Okt, 2021, Extern artikel
Sveriges snyggaste bil 2021
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
3 Dec, 2021
Kostnadsfritt webbinarium 3 dec om CAB
online, Webbinarium om CAB:s tidsstudie ytrika vars tidsstudie SFVF, MRF och Bil Sweden inte ställer sig bakom.
7 Dec, 2021
Arbetsmiljö för chefer, HR och skyddsombud - ett seminarium om Arbetsmiljö.
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
24 Dec, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser