< Tillbaka

Till vänster, Hedin Supercharges vd Erik Aspholmer. Till höger en av Hedin-koncernens försäljningsanläggningar i Göteborg. Foto: Hedin Mobility Group och Pierre Kjellin

De ger sig in på marknaden för fordonsladdning

Publicerad: 1 Aug 2023
Ett av EU:s största bilhandelsföretag startar nu eget bolag som ska bygga och driva laddstationer för fordon i Sverige – och sikta på att bli en av de största i Sverige på likströmsladdstationer för fordon.

Hedin Mobility Group lanserar nu det egna bolaget Hedin Supercharge som redan börjat bygga laddstationer i Sverige. De första laddstationerna beräknas kunna tas i bruk under augusti månad.

I ett första skede byggs totalt 47 laddpunkter fördelade på 10 av Hedin-koncernens bilhandlare runt om i Sverige. Samtliga laddstationer som byggs har en laddkapacitet på 300 kilowatt (kW) och laddar med hjälp av likström (likströmsladdning, förkortat DC).

Hedin-koncernens mål är att Hedin Supercharge ska bli en av de största aktörerna i Sverige när det gäller likströmsladdning av fordon. Man har också som ambition att expandera Hedin Supercharges verksamhet ut i Europa. Hedin Mobility Group har idag ett nätverk med över 270 bilåterförsäljningsanläggningar i tolv länder i Europa, varav drygt 120 anläggningar i Sverige.

VD (CEO) för Hedin Supercharge är Erik Aspholmer. Han kommer närmast från jobbet som kundansvarig säljare hos laddstationsleverantören Eways och har jobbat med försäljning av elmaterial i över 8 år samt tidigare jobbat som elektriker i 13 år.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan