< Tillbaka

Bilden - Partille Bilservice. Foto: Partille Bilservice

De är ny medlem hos Svenska Fordonsbranschen

Publicerad: 28 Sep 2023
De är fristående från kedjorna men har ett samarbete med en OEM och är på väg att certifiera sig för SERMI. Och en av Svenska Fordonsbranschens nyaste medlemmar.

John Flomark har drivit Partille Bilservice i Partille strax öster om Göteborg i över 20 år, men verkstaden har funnits i över 60 år. Verkstaden, som är en fullserviceanläggning som även jobbar med däck och hjulinställning, har idag fyra anställda och har i alla år jobbat utan att vara ansluten till någon kedja.

– Vi har ett samarbete med VW-koncernen. Vi är inte auktoriserade för deras märken men en servicepartner kan man säga. Så vi jobbar mycket med deras märken. Det är främst äldre bilar, berättar John Flomark.

Han har i år bedömt att det är en klok satsning att göra verkstaden certifierad för EU:s nya behörighetscertifiering för stöld- och säkerhetsrelaterad fordonsdata, SERMI och är igång med ansökningsprocessen hos kontrollföretaget Treffco.

Även om Partille Bilservice har ett tätt samarbete med VW Group så kommer man att behöva en SERMI-certifiering för att kunna vara säkra på att få tillgång till all fordonsdata som man akan behöva, förklarar John Flomark.

– Ja, för vi är inte auktoriserade för deras märken.

John Flomark har blivit uppvaktad av de stora verkstadskedjorna många gånger genom åren, men har i dagsläget ingen tanke på att ansluta sig.

– Nej, det fungerar bra för oss som vi jobbar idag.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan