< Tillbaka

Foto: SFVF

Därför utbildar SFVF konsumentvägledare

Publicerad: 4 Okt 2022
Just nu turnerar SFVF:s vd Bo Ericsson runt i Sverige och ger konsumentvägledare hos flera av landets kommuner en grundkurs om bilar. Vi bad honom berätta varför.

Bo Ericsson, tillförordnad vd för SFVF – du är just nu nu ute och utbildar konsumentvägledare på en handfull kommuner. De får en två timmars grundkurs i bilen och bilens teknik. Varför är det viktigt?

– Bristande kommunikation mellan verkstaden och kunden – bilägaren – är ofta grunden i en konflikt, och en del av dessa konflikter hamnar till slut hos en konsumentvägledare på någon kommun eller hos Allmänna Reklamationsnämnden. Domaren i ARN har tolkningsföreträde av lagen. När tekniken möter juridiken och en domare eller jurist i ARN eller en konsumentvägledare inte ens förstår vad verkstaden pratar om så leder det i värsta fall till att verkstaden eller bilhandlaren tvingas ersätta bilägaren eller att verkstaden förlorar i ARN eller i allra värsta fall i en tvist som tagits till domstol. Detta vill vi försöka undvika genom att utbilda konsumentvägledare och även domarna och juristerna i ARN.

Vad betyder det för SFVF att vi fått uppdraget att utbilda både konsumentvägledare, ledamöter i ARN och nu även folk på Konsumentverket i bilar och bilägande?

– Jag tycker det visar att SFVF har mycket hög trovärdighet, eftersom vi blivit tillfrågade att hålla praktisk verkstad för ARN:s domare och jurister, konsumentvägledare och anställda på Konsumentverket. 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan