< Tillbaka

Foto: HRF

Därför kan vi vinna kampen för sänkt husbilsbeskattning

Publicerad: 9 Dec 2022
SFVF jobbar tillsammans med Husbils- och Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) och två andra föreningar för att fordonsskatten på husbilar ska sänkas. Vi anar nu ljuset i tunneln.

SFVF och intresseorganisationerna SCR Svensk Camping och Caravan Club gjorde 2019 gemensam sak med HRF i deras arbete med att kampanja för en sänkning av fordonsskatten på husbilar (personbil typII) som vi anser är oskäligt hög.

– Vi har fakta och argumenten på vår sida, årlig körsträcka och körcykel skiljer sig väsentligt från andra lätta transportbilar samtidigt som familjesemester i husbil är ett av de allra mest hållbara semesteralternativen, säger HRF:s ordförande Per Nilsson.

Han tror nu att man har vunnit regeringens öra i frågan och att det inte är helt omöjligt att det blir en majoritet i Riksdagen för att rösta igenom en rättvisare beskattning av husbilar, det vill säga en sänkning av fordonsskatten på husbilar:

– Vi har ett bra gehör, och vi ges också rätt, men att sedan få en riksdagsmajoritet som gör likt i alla andra EU-länder och tar hänsyn till husbilens särart i hur den beskattas är ett svårt steg. Men regeringens agerande med elbilsbonusen ger oss hopp om en ändring.

Stapeldiagrammet visar årlig beskattning av nyregistrerade husbilar, personbil klass II 2021, i EU - branschföreningen CiVD:s uppdaterade skattesammanställning.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan