< Tillbaka

Europaparlamentet i Strasbourgh. Foto: EU

Därför hotar Tyskland med att stoppa EU:s förbud mot fossilbilar

Publicerad: 3 Mar 2023
Tysklands transportminister hotar med att blockera det planerade införandet av ett förbud mot försäljning av nya bilar med förbränningsmotor 2035 i EU.

Tysklands transportminister Volker Wissing hotar med att inte stötta EU:s förslag om att införa ett förbud mot försäljning av nya bilar med förbränningsmotor från och med år 2035. Det rapporterar flera medier.

Tysklands kommer att dra tillbaka sitt hot på ett villkor, enligt Volker Wissing – att ett undantag i förbudet mot fossilbilar görs för bilar med förbränningsmotorer som körs på mindre miljöbelastande e-bränslen som e-fotogen eller e-metanol.

Volker Wissing uppmanar nu EU-kommissionen att formulera ett nytt förslag till förbud mot bilar med förbränningsmotorer, men med Tysklands undantag.

FAKTA e-bränslen

E-bränslen, eller elektrobränslen, är ett samlingsnamn på fossila fordonsdrivmedel som framställs genom att ta koldioxid ur luften eller koldioxid som släpps ut från en industriprocess och genom en kemisk process där koldioxiden blandas med vätgas tillverka exempelvis metanol, bensin eller diesel.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan