< Tillbaka

Till höger - Tommie Nilsson, teknisk säljare och Sverige-representant på danska företaget Elektro Partner som är specialiserade på diagnos och teknisk support. BILDER: Pierre Kjellin

Därför behöver den som ger teknisk support vara certifierad för SERMI

Publicerad: 20 Okt 2023
Nyligen blev Atoy Sverige certifierat för SERMI – en certifiering som är viktig för leverantörer och tekniksupportgivare såväl som för verkstäder.

– Alla verkstäder borde certifiera sig, det är ganska enkelt. Det säger Tommie Nilsson, teknisk säljare och Sverige-representant på danska företaget Elektro Partner som är specialiserade på diagnos och teknisk support.

Tommie Nilsson vill också påminna om det som kanske inte nämnts så mycket i debatten om SERMI – att även bildelsleverantörer och leverantörer av tekniksupport behöver certifiera sig för SERMI för att kunna fortsätta att jobba som tidigare.

– Vi måste ha SERMI-certifiering för att vi ska kunna vara garanterade full tillgång till all fordonsdata från OEM.

Om en verkstad har tekniksupportavtal med exempelvis Hella Gutmann, Bosch eller annan aktör – räcker det inte med att den som ger support har SERMI-certifiering?

– Verkstaden måste vara SERMI-certifierad – annars får inte vi som ger support dela med oss av fordonsdatan.

SERMI kan komma att omfatta allt större delar av bilars fordonsdata, är ett budskap som vi och andra branschorganisationer för ut.

– Ja. Det är upp till fordonstillverkaren att avgöra vilken typ av fordonsdata man vill låsa in. Volkswagen till exempel bestämt att bromsarna på framhjulen på Golf och Passat från och med årsmodell, 2021 tror jag det är, ska kräva SERMI för att komma åt. I just det fallet går det dock att komma åt de delarna eftersom de säljs på eftermarknaden. Men det finns ju andra typer av delar och funktioner på en bilmodell som biltillverkaren framöver kanske bestämmer sig för att låsa in bakom SERMI:s vägg och där den oberoende verkstaden inte kan hitta delen eller datan på eftermarknaden.

För närvarande är det två medarbetare hos Elektro Partner i Sverige som är certifierade 1för SERMI, berättar Tommie Nilsson:

– Men tanken är att alla vi medarbetare ska bli SERMI-certifierade, tillägger Tommie Nilsson.

Tidigare i höstas blev Atoy Sveriges tekniska supportteam certifierade för SERMI som RSS (Remote Service Supplier).

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@svenskafordonsbranschen.se

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan