Danska konsumentorganisationen FDM avråder från köp av vissa bilar

Publicerad: 1 Jul 2022
Det är vissa begagnade Citroën, Opel och Peugeot som avråds från att köpas i Danmark efter att kamremmarna faller sönder i kombination med att en ”problematiskt hög oljeförbrukning”. Dessutom anser FDM att det finns en uttalad brist på goodwill för att hjälpa bilägarna.

Det gör att FDM helt enkelt inte rekommenderar köp av dessa populära bilar.

Det handlar om bilar med 1,0- och 1,2 liters bensinmotorer, som bland annat finns hos Peugeot 208, Opel Corsa och Citroën C3. 

FDM uppger att flera kunder med nyare bilar fått betala reparationer på 50 000 kronor strax efter att bilens 2-åriga garanti löpt ut. 

– Vi har under flera år sett många exempel på de problematiska Stellantis-bilarna. Trots att bilarna bara har varit några år gamla har vi sett en importör som inte är villig att hjälpa de klämda kunderna, säger Lone Otto på FDM till danska motormagasinet.dk.

Lon Otto säger att de tycker att biltillverkaren Stellantis och importören K.W. Bruun borde ta bättre hand om sina kunder. 

Innan det blir någon ändring av hur bilägarna behandlas kommer FDM inte att rekommendera köpa av deras bilar. K.W. Bruuns informationschef Hanne Langsig Sørensen har inte kommenterat uppgifterna. 

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners