< Tillbaka

Danska försäkringsbolag hjälper lackverkstäder med elkostnaden

Publicerad: 7 Feb 2022
Lackverkstäder i Danmark som drabbats hårt av det höga energipriset får en tillfällig ersättning från försäkringsbolagen. Men det verkar inte vara några svenska försäkringsbolag som hänger på.

Energipriserna har slagit hårt mot verkstadsföretagen, inte minst lackverkstäderna. Fordonsproffs publicerade tidigare i veckan exempel på verkstäder som chockats av elräkningen.

Det är AutoBranchen Danmark som själva fört en dialog med Gjensidige och If Försäkring i Danmark och lyckats förhandla fram ett tillfälligt energibidrag till lackverkstäderna. Gitte Seeberg, vd på AutoBranchen, hoppas att fler försäkringsbolag följer efter.

– Det är väldigt positivt at tGjensidige och If Försäkring på det här sättet går före och tar ansvar för att hjälpa de hårt drabbade billackerarna ekonomiskt. Jag hoppas att det kommer inspirera resten av försäkringsbranschen till att följa efter, säger Gitte Seeberg på AutoBranchen Danmark till danska Motormagasinet.

Genom att räkna ut den genomsnittliga merkostnaden per skada som orsakas av det höjda energipriset har försäkringsbolagen kunnat enas om ett tillfälligt bidrag . 

På If Försäkring i Sverige finns inga planer på ett liknande upplägg. 

– Vi kommer först och främst att ha dialog med våra partners där det krävs. Vi har förståelse för att de ökade elkostnaderna kan vara en utmaning för skadeverkstäderna. Det påverkar hela marknaden. Samtidigt är det viktigt att se detta över en längre tid och i ett sammanhang med övriga kostnader för verkstäderna, säger Jessica Hjalmered på If Försäkrings kommunikationsavdelning. 

Tina Halldén för Gjensidige Sverige:

– Vi tycker att det är ett mycket fint initiativ av våra danska kolleger, men det är inget vi planerar för svensk del i nuläget. Vi förstår att lackverkstäder och flera andra företag har en utmanande situation nu, men av tradition så ger vi inte den här typen av temporära stöd, säger Tina Halldén, kommunikationschef.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan