< Tillbaka

Danska CarCareFreaks vill komma in på svenska marknaden

Publicerad: 2 Maj 2022
Efter några år av framgång i Danmark vill bilvårdsbutiken CarCareFreaks satsa i Sverige. Under året öppnar de sin första franchisebutik hos Härninge Bilvårdscenter i Ängelholm.

Den danska bilvårdsbutiken CarCareFreaks startade 2014 och inriktar sig mot både proffs och privatpersoner. De säljer över 50 märken och över tusen olika produkter. Huvudlagret ligger i Herlufmagle på Själland. I Vejen på Jylland har de en anläggning som fungerar både som lager och kurscenter.

Svenska kunder beställer redan produkter från företagets webshop och att starta riktiga affärer i Sverige är därför en naturlig utveckling. 

– Marknaden i Sverige är många gånger större än i Danmark, men konkurrensen är inte lika hård på vissa produkter, säger Frederik Christiansen till Motormagasinet.dk.

Frederik Christiansen menar att en del av företagets framgångar beror på att de har en närvaro på sociala medier med fötterna på jorden. 

Men att åka över sundet till Sverige och lyckas på svenska marknaden innebär en del utmaningar, bland annat med betalsystemet och översättningsprogram. Nu jobbar de med att översätta all produktinformation till svenska, en uppgift som visat sig vara gedigen med märken från bland andra AutoGlanz, g Meguiars, Turtle och ValetPro.

En svensk har anställts som jobbar från det danska kontoret.

I Danmark driver företaget också en ”bilvårdsskola” på två av sina butiker i Vejen och Herlufmagle där intresserade kan gå bilvårdskurser.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan