< Tillbaka

Dansk skola lockar fordonselever med allvar och skoj

Publicerad: 13 Nov 2021
Kvällsöppen verkstad, engagerade och glada lärare, riktigt god mat, senaste elbilarna och en Porsche - och kul klassfoton. Så får man fordonselever! Lär från Danmark!

Kenneth Braendgaard är lärare på fordonslinjen på Skjern Tekniske Skole i västra Jylland i Danmark. De har sex, sju klasser igång samtidigt på fordonslinjen och 100 blivande verkstadsanställda som åker långt för att få gå på just den här skolan. Hans framgångsrecept till fordonsskolor låter enkelt: kul och lärorikt. Skolan har bland annat satsat på att ha de senaste elbilarna och för de som vill finns även en Porsche att skruva på. Verkstaden är öppen även kvällstid om andan faller på. Förutom moderna bilar satsar skolan på bra stöttning från lärare och anställda. En it-ansvarig ser till att alla uppdateringar fungerar och en anställd ser till att bilarna är i ordning. 

I danska tidningen Motor-magasinet förklarar Kenneth Braendgaard att det är viktigt att skapa en bra undervisningsmiljö, där både elever och lärare trivs.

– Vi försöker att hålla en hög standard på vår skola och det gör även eleverna. Eleverna har 100 procent uppmärksamhet från lärare hela tiden och vi ses även på fritiden, kör cross, gocart, paintball med mera, säger Kenneth Braendgaard.

När Fordonsproffs hade kontakt med Kenneth Braendgaard menade han att receptet till en lyckad skola är att även lärarna visar att det är "super fedt" med bilar och att deras intresse smittar av sig på eleverna. Dessutom serverar de "mormor-mad" i restaurangen, vilket ju inte låter helt fel.

Och så har vi det där med klassbilderna. Bilden visar en av klassbilderna inspirerade av den ikoniska filmen Grease från 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan