Dansk skola lockar fordonselever med allvar och skoj

Publicerad: 13 Nov 2021
Kvällsöppen verkstad, engagerade och glada lärare, riktigt god mat, senaste elbilarna och en Porsche - och kul klassfoton. Så får man fordonselever! Lär från Danmark!

Kenneth Braendgaard är lärare på fordonslinjen på Skjern Tekniske Skole i västra Jylland i Danmark. De har sex, sju klasser igång samtidigt på fordonslinjen och 100 blivande verkstadsanställda som åker långt för att få gå på just den här skolan. Hans framgångsrecept till fordonsskolor låter enkelt: kul och lärorikt. Skolan har bland annat satsat på att ha de senaste elbilarna och för de som vill finns även en Porsche att skruva på. Verkstaden är öppen även kvällstid om andan faller på. Förutom moderna bilar satsar skolan på bra stöttning från lärare och anställda. En it-ansvarig ser till att alla uppdateringar fungerar och en anställd ser till att bilarna är i ordning. 

I danska tidningen Motor-magasinet förklarar Kenneth Braendgaard att det är viktigt att skapa en bra undervisningsmiljö, där både elever och lärare trivs.

– Vi försöker att hålla en hög standard på vår skola och det gör även eleverna. Eleverna har 100 procent uppmärksamhet från lärare hela tiden och vi ses även på fritiden, kör cross, gocart, paintball med mera, säger Kenneth Braendgaard.

När Fordonsproffs hade kontakt med Kenneth Braendgaard menade han att receptet till en lyckad skola är att även lärarna visar att det är "super fedt" med bilar och att deras intresse smittar av sig på eleverna. Dessutom serverar de "mormor-mad" i restaurangen, vilket ju inte låter helt fel.

Och så har vi det där med klassbilderna. Bilden visar en av klassbilderna inspirerade av den ikoniska filmen Grease från 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2021, Extern artikel
TYA söker kursledare för Däckskolan
2 Dec, 2021, Extern artikel
Nyregistrerade personbilar minskade med 19 procent
2 Dec, 2021, Extern artikel
Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51
1 Dec, 2021, Extern artikel
Ny däckskanner från Sun
1 Dec, 2021, Extern artikel
Maravge Dursun till Gripen Wheels
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
3 Nov, 2021, Extern artikel
Volkswagen ID.5 officiell
25 Okt, 2021, Extern artikel
Sveriges snyggaste bil 2021
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
3 Dec, 2021
Kostnadsfritt webbinarium 3 dec om CAB
online, Webbinarium om CAB:s tidsstudie ytrika vars tidsstudie SFVF, MRF och Bil Sweden inte ställer sig bakom.
7 Dec, 2021
Arbetsmiljö för chefer, HR och skyddsombud - ett seminarium om Arbetsmiljö.
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
24 Dec, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser