< Tillbaka

Däckverkstads lager fyllt på små bilar

Publicerad: 4 Okt 2021
På Allt i däck i Varberg, en av First Stop-kedjans verkstäder, hänger kunderna mer än gärna i receptionen där ena väggen kantas av vitrinskåp av glas fyllda med leksaksbilar. Flera hundra bilar står uppradade med sällskap av smurfar och lokala ölflaskor.

Joakim Nilsson började på företaget för ett tiotal år sedan som ”däckpluggare”, gifte sig med verkstadsägarens dotter och på den vägen är det. Nu driver han verkstaden ihop med två anställda, säljer 2 500 däck om året och drar in 70 procent av omsättningen under tre, fyra månader om året då samtliga fordon i Sverige ska byta däck.

Intresset för samlingar verkar ha funnits länge. Det började med några egna bilar från pojkrummet och sedan köptes bilar in här och där. Fler skåp fick köpas och nu staplas bilarna på varandra för att få plats. 

– Jag har samlat bilar hela livet och köper på nätet eller på marknader. Det är kul och många stannar upp och tittar på bilarna. En kvinna från England som besökte oss såg att jag inte hade några Bondbilar så när hon kom hem skickade hon mig min första Bond-bil. Sedan dess har det blivit fler, säger Joakim Nilsson.

Ovanpå vitrinskåpet balanserar en lång rad med blåa smurf-figurer och flera ölflaskor från lokala bryggerier runt Varberg. Där finns också en hög med ransoneringskort.

– Vi har haft allt möjligt i verkstaden. En gång kom två damer från Göteborg och ville köpa våra fåtöljer från 50-talet till ett demensboende, säger Joakim Nilsson och skrattar. 

Fåtöljerna byttes ut mot nyare röda stolar som står uppställda vid fönstret. Så åker ni till Varberg – titta in på bilutställningen i mikroformat!

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan