< Tillbaka

Till vänster - Däcklines anläggning i Helsingborg. Till höger - grundaren och vd:n Imad Doudar. Foto: Däckline

Däck- och fälgdetaljisten som växt i tio år

Publicerad: 27 Apr 2023
De växte med närmare 40 procent förra året och har haft både tillväxt och svarta siffror i bokslutet i tio år. Vi bad Däcklines grundare och vd dela med sig av sina erfarenheter.

Imad Doudar, grundare av och vd för Däckline – era senaste tio år har varit en enda lång och stabil tillväxtresa, med en närapå fyrfaldig tillväxt av omsättningen. Och detta i en sektor med hård konkurrens. Vad är hemligheten?

– Vi har upplevt en stark tillväxt på grund av vår fokusering på kundservice och kundnöjdhet. Vi har också arbetat hårt med att bygga starka relationer med våra leverantörer för att säkerställa konkurrenskraftiga priser för våra kunder. Dessutom har vi investerat i att utveckla vår online-närvaro för att nå en bredare kundbas.

Hur skulle du beskriva Däcklines utveckling sedan starten?

– Däckline grundades för mer än tio år sedan, och under denna tid har vi vuxit och expanderat vår verksamhet genom att erbjuda högkvalitativa däck och fälgar till våra kunder. Vi har också utökat vårt sortiment för att erbjuda mer än bara däck och fälgar.

Ni har varit väldigt framgångsrika när det gäller att få trafik till er sajt och följare på sociala medier – hur har ni lyckats så bra?

– Vi har haft framgång med att få trafik till vår webbplats och sociala medieplattformar genom att skapa relevant och engagerande innehåll som tilltalar vår målgrupp. Vi har också använt oss av strategisk annonsering för att öka vår synlighet och nå nya kunder.

Hur ser du på däckmarknaden på 5-10 års sikt?

– Jag tror att däckmarknaden kommer att fortsätta växa och utvecklas på sikt. Vi förväntar oss att efterfrågan på högkvalitativa däck och fälgar kommer att öka, särskilt med tanke på den ökande medvetenheten om vikten av säkerhet på vägarna.

FAKTA Däckline

Omsatte 2022 52,2 miljoner kronor. Första verksamhetsåret var omsättningen 14,2 miljoner kronor. Ägaren och grundaren Imad Doudar började med sin däckverksamhet redan 1996 och startade sitt nuvarande bolag 2012.

Säljer däck och fälgar i egen webbutik samt genom cirka 220 återförsäljare. Har egna avtal med fälgtillverkare som tillverkar fälgar i Däcklines egen design under varumärket Imaz Wheels.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

 

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)


 

29 Maj, 2023, Extern artikel
Sveriges bilpark blir äldre
29 Maj, 2023, Extern artikel
Michelin säljer sin verksamhet i Ryssland
26 Maj, 2023, Extern artikel
Däckline förnyar sin plattform med ytterligare 350 varumärken
25 Maj, 2023, Extern artikel
Förväntad nedgång i nyregistrering av fordon
25 Maj, 2023, Extern artikel
Dubbade däck revolutionerar snöröjning
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan