< Tillbaka

Foto: Nissan

Då börjar Nissan sälja bilar i Sverige enligt agentmodellen

Publicerad: 8 Dec 2022
I början på december meddelade Nissan att man introducerar en ny modell för sin distribution av sina bilar i Sverige – agentmodellen. Därmed är man en av en handfull tillverkare som infört samma modell i Sverige.

Den 7 december meddelade biltillverkaren Nissan att man ska i januari 2024 kommer att introducera den så kallade agentmodellen som en ny modell för distributionen och försäljningen av bilar i Sverige.

Förändringen görs enligt Nissan för att ”anpassa sig till kundernas förändrade köpbeteenden, omstrukturera återförsäljarnätverket samt behålla kundupplevelsen i hjärtat av sin verksamhet”, som tillverkaren skriver i ett pressmeddelande.

Så här ska Nissan jobba enligt agentmodellen:

Från att under den traditionella modellen tidigare ha köpt fordon från Nissan för att sälja på marknaden och satt sin egen prisstrategi samt skött kundrelationen, blir återförsäljarnätverket i Sverige nu agenter för Nissan.

Nissan tar på sig ansvaret för kundernas inköp och ägande, hanterar fordonslager på marknaden, fastställer en konsekvent prisstrategi över alla kanaler och säkrar direktförsäljning med kunder.

Som agenter kommer distributionsnätverket att fungera som mellanhänder på uppdrag av Nissan, där agenterna förblir en integrerad del av köpprocessen. Deras roll som kontaktpunkter för kunder för provkörningar och information kommer att fortsätta. Agenterna kommer att hantera leveranserna av bilar till kunderna för Nissans räkning, samt erbjuda servicemarknadstjänster.

LÄS ÄVEN: Agentmodellen sprider sig

                    BMW går över till agentmodellen

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan