Coop köper in sig i din bil

Publicerad: 2 Apr 2021
Bilindustrin vill behålla rätten till all information som samlas in av sensorerna i din nya bil: Striden som från början gällde tekniska specifikationer rymmer nu så mycket mer. Allt kan bli till salu. Och du har inget att säga till om.

KRÖNIKA av Sven-Åke Haglund, Frilansjournalist: Du åker runt och samlar information som andra kan tjäna pengar på

Rubriken ovan är tillspetsad. Frågan är bara hur mycket.

Naturligtvis är Coop i Bålsta bara ett exempel. Kunde lika gärna ha skrivit ICA, ett reseföretag, en snabbmatskedja, Böda Camping, klädmärken, smink, mäklare, Ullared, Ikea, trafikskolan Kör lätt och rätt…

Kort sagt – vilken bransch som helst kan köpa kunskap om ditt privata konsumtionsmönster och hur du använder bilen. Uppgifter som du själv samlar in.

Din nya bil är fullspäckad av sensorer som ger och tar emot teknisk information, håller bilen mellan de vita strecken och bromsar snabbare än du ens hinner fatta.

Men framför allt, morgondagens sensorer kan berätta så mycket mer. Självklart när-var-hur du kör, men också vara en viktig del i kartläggningen av din livsstil, dina intressen.

Mycket utgår från så kallad geoinformation, typ gps, men det är bara början. Det bilen tjallar om kan kombineras med dina kundkort – och bli så mycket mer personligt, projekterat på vindrutan eller i panelen:

Varför är du på väg till Coop, när Ica har extra lågpris? Passa på att köpa skor, sju månader sedan förra paret, när du ändå kör mot skostaden Örebro?

Förresten, nu borde du vara trött efter att ha passerat Avesta på 70:an i riktning Idre – stanna på Tällbergsgården vid Siljans strand. På dagen ett år sedan du gästade krögaren Jerk Åkerblad och åt abborre, nedsköljt med ett glas Chablis.

Förlåt, men du luktar inte gott och borde ha duschat före resan – får vi föreslå deodoranten Västanfläkt på OK-macken om sju minuter?

Att bilens alltmer avancerade givarsystem får uppmärksamhet kan ses i ljuset av de tuffa förhandlingarna mellan bilfabrikanterna och EU-kommissionen i Bryssel, som vi berättade om för en vecka sedan.

Bilfabrikanterna vill ha tillbaka sin ensamrätt till bilens DNA, dold i tekniska specifikationer, och på sätt håva in servicejobben från oberoende allbilsverkstäder.

Men informationen från din bil till fabriken kan berätta så mycket mer - och det har förmodligen Google och Amazon upptäckt. Kunskap som både går att köpa och sälja.

Men frågan är hur mycket bilindustrin är beredd att släppa ifrån sig. Eller indirekt multisuperkoncernen Bosch, som med dotterbolag omsätter som ett mindre europeiskt land och designar mycket av den elektroniska apparatur som befolkar din bil.

Allt Bosch gör är gediget hemligt. Jag har sett en del på nära håll. Eller – rättare sagt - försökt se – under vintrarnas biltester i Arjeplog. Där har Bosch byggt upp ett testcenter för 500 medarbetare.

Tillsammans med framför allt tyska biltillverkare har Bosch öppnat direktflyg Arvidsjaur - Stuttgart, München och Hannover.

Det här berättar jag bara för att illustrera vilka ekonomiska krafter det handlar om.

Krafter som omsätter kunskaper i hårdvaluta. Kort sagt pengar. Dina pengar.

Och kan Bosch plus några få medtävlare designa sensorer som bromsar, styr din bil och utnyttjar batteriet till max, är det väl en smal sak att göra givare som skvallrar på dig. Till och med att du inte hunnit duscha, gillar Chablis och borde passa på att köpa skor.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser