< Tillbaka

Ingela Linder, i mitten Cecilia Lindström samt Patrik Wall från EcoTech.

Certifierad Verkstad rullar på i allt snabbare takt!

Publicerad: 26 Mar 2020
Lindströms husvagnar har blivit godkända enligt kravstandarden Certifierad Verkstad. Denna kravstandard är framtagen av SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Ledningssystemet innehåller krav på kvalitet, miljö, arbetsmiljö, brandskydd samt medarbetares kompetensutveckling. - Kraven från kunderna, att de måste kunna känna sig trygga med att de handlar av ett seriöst företag som har externa kontroller och årlig revision, leder till ökad kundtrygghet, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Som branschföreträdare tycker vi att det är glädjande att SFVF:s arbete leder till högre kvalité, ökad trygghet och en bättre miljö. Vi gratulerar Lindströms husvagnar som nu har blivit certifierade, säger Bo Ericsson.

- Sammantaget känns det mycket bra. Vi är har nu genomgått ett förändringsarbete med efterföljande revision, enligt standarden Certifierad Verkstad. Det innebär att vi följer dom villkor som branschen ställer på seriösa företag. Det är som ett körkort för vilken verksamhet som helst. Man ska hålla sig till lagar och regler, samt följa Allmänna reklamationsnämnden beslut i händelse av en tvist med en kund, säger Cecilia Lindström på Lindströms husvagnar.

- Under många år har vi arbetat utan att stanna upp för att se hur vi gör vissa uppgifter eller fundera över varför vi utför dom. Vi har fått en helt annan medvetenhet om hur vi ska jobba för en bättre arbetsplats, för både personal och kunder. Ingen anställd har kommit undan och några ur personalen har fått byta arbetsuppgifter med varandra, på så sätt har vi hittat rätt roll för alla. Nu har vi börjat med uppföljning av våra mekaniker, för att se var vi har tidstjuvar och hur vi på bästa sätt kan bli mer effektiva. Det är roligt att se att vi inte ska springa snabbare utan smartare, säger Cecilia Lindström.

- Det har varit otroligt spännande och utvecklande att få göra den här resan tillsammans med EcoTech*. EcoTech har noggrant gått igenom alla steg, allt från det att kunden besöker oss till leverans. EcoTech hade även synpunkter på hur vår leveranshall, kundmottagning och andra utrymmen såg ut, så vi fick starta med att bygga om för att sätta kunden i fokus. Det har också varit bra att vi har kunnat rådgöra med EcoTech om allt som rör vår verksamhet. Deras coaching har varit värdefull och enkel att förstå.

Det finns nu rutiner och processer för hur vi skall arbeta, för att säkerställa hög servicegrad och hög kvalité, för att få nöjda kunder som återkommer, avlutar Cecilia Lindström.

* EchoTech:s arbete består i att effektivt förbättra verkstads-, marknads- och försäljningsprocesser i fordonsbranschen.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan