Ingela Linder, i mitten Cecilia Lindström samt Patrik Wall från EcoTech.

Certifierad Verkstad rullar på i allt snabbare takt!

Publicerad: 26 Mar 2020
Lindströms husvagnar har blivit godkända enligt kravstandarden Certifierad Verkstad. Denna kravstandard är framtagen av SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Ledningssystemet innehåller krav på kvalitet, miljö, arbetsmiljö, brandskydd samt medarbetares kompetensutveckling. - Kraven från kunderna, att de måste kunna känna sig trygga med att de handlar av ett seriöst företag som har externa kontroller och årlig revision, leder till ökad kundtrygghet, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Som branschföreträdare tycker vi att det är glädjande att SFVF:s arbete leder till högre kvalité, ökad trygghet och en bättre miljö. Vi gratulerar Lindströms husvagnar som nu har blivit certifierade, säger Bo Ericsson.

- Sammantaget känns det mycket bra. Vi är har nu genomgått ett förändringsarbete med efterföljande revision, enligt standarden Certifierad Verkstad. Det innebär att vi följer dom villkor som branschen ställer på seriösa företag. Det är som ett körkort för vilken verksamhet som helst. Man ska hålla sig till lagar och regler, samt följa Allmänna reklamationsnämnden beslut i händelse av en tvist med en kund, säger Cecilia Lindström på Lindströms husvagnar.

- Under många år har vi arbetat utan att stanna upp för att se hur vi gör vissa uppgifter eller fundera över varför vi utför dom. Vi har fått en helt annan medvetenhet om hur vi ska jobba för en bättre arbetsplats, för både personal och kunder. Ingen anställd har kommit undan och några ur personalen har fått byta arbetsuppgifter med varandra, på så sätt har vi hittat rätt roll för alla. Nu har vi börjat med uppföljning av våra mekaniker, för att se var vi har tidstjuvar och hur vi på bästa sätt kan bli mer effektiva. Det är roligt att se att vi inte ska springa snabbare utan smartare, säger Cecilia Lindström.

- Det har varit otroligt spännande och utvecklande att få göra den här resan tillsammans med EcoTech*. EcoTech har noggrant gått igenom alla steg, allt från det att kunden besöker oss till leverans. EcoTech hade även synpunkter på hur vår leveranshall, kundmottagning och andra utrymmen såg ut, så vi fick starta med att bygga om för att sätta kunden i fokus. Det har också varit bra att vi har kunnat rådgöra med EcoTech om allt som rör vår verksamhet. Deras coaching har varit värdefull och enkel att förstå.

Det finns nu rutiner och processer för hur vi skall arbeta, för att säkerställa hög servicegrad och hög kvalité, för att få nöjda kunder som återkommer, avlutar Cecilia Lindström.

* EchoTech:s arbete består i att effektivt förbättra verkstads-, marknads- och försäljningsprocesser i fordonsbranschen.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
23 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook vann Auto Express sommardäcktest
22 Sep, 2021, Extern artikel
Motion om förbud av vinterdäck på sommaren
21 Sep, 2021, Extern artikel
Enviro erhåller hållbarhetscertifiering
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
28 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser