< Tillbaka

CarNext sålt av riskkapitalbolaget

Publicerad: 15 Okt 2021
CarNext och LeasePlan går skilda vägar. I går meddelade riskkapitalgruppen TDR Capital att de säljer CarNext till Constellation Automotive Group.

LeasePlan startade CarNext för att ta hand om de bilar som kom tillbaka efter leasingperioden. De som passerar Upplands Väsby kan se deras stora bilhall från vägen. CarNext är aktiva med sin auktionsplattform i 22 länder.

CarNext säljs från riskkapitalbolaget TDR Capital till Automotive Group, som också är moderbolaget till BCA som redan i dag har en stor verksamhet med rekonditionering och försäljning av före detta leasingbilar. Eftersom BCA är mer inriktade på fleetsales verkar det vara så att Carnext vill komplettera sin affär genom att ta hand om privatleasingbilar.

Enligt pressreleasen vill Constellation Automotive Group skapa en ledande europeiska digital marknadsplats för begagnade bilar med över 2,5 miljoner sålda bilar per år. 

Det ska göras genom BCA, som säljer bilar B2B via digitala auktioner som når 14 europeiska länder, Cinch, som är en liknande verksamhet som BCA i Storbritannien men där bilarna säljs till konsumenter och WeBuyAnyCar, som är en plattform i Storbritannien som hjälper konsumenter att sälja bilar till business. 

I och med förvärvet kommer Constellation täcka både C2B, B2B och B2C på marknaden i sju stora europeiska länder. 

– CarNext fokuserar på att tillåta konsumenter hitta, finansiera, köpa och sälja begagnade bilar online på en plats som de kan lite på. Tillväxten på våra kärnmarknader i Europa är exceptionell och genom att vara en del av Constellation kommer vi kunna ta en tydligare ledarposition på marknaden snabbare, säger Sophie Krishnan, VD för CarNext i pressreleasen.

Constellations VD Avril Palmer-Baunack:

 – Vi ska tillsammans leda den digitala omvandlingen av marknaden för begagnade biler i hela Europa. Constellation-teamet och jag ser fram emot att arbeta med CarNext och välkomna dem till teamet, säger hon.

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
29 Nov, 2022, Extern artikel
BKT lanserar larvband i gummi
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners