< Tillbaka

CarNext sålt av riskkapitalbolaget

Publicerad: 15 Okt 2021
CarNext och LeasePlan går skilda vägar. I går meddelade riskkapitalgruppen TDR Capital att de säljer CarNext till Constellation Automotive Group.

LeasePlan startade CarNext för att ta hand om de bilar som kom tillbaka efter leasingperioden. De som passerar Upplands Väsby kan se deras stora bilhall från vägen. CarNext är aktiva med sin auktionsplattform i 22 länder.

CarNext säljs från riskkapitalbolaget TDR Capital till Automotive Group, som också är moderbolaget till BCA som redan i dag har en stor verksamhet med rekonditionering och försäljning av före detta leasingbilar. Eftersom BCA är mer inriktade på fleetsales verkar det vara så att Carnext vill komplettera sin affär genom att ta hand om privatleasingbilar.

Enligt pressreleasen vill Constellation Automotive Group skapa en ledande europeiska digital marknadsplats för begagnade bilar med över 2,5 miljoner sålda bilar per år. 

Det ska göras genom BCA, som säljer bilar B2B via digitala auktioner som når 14 europeiska länder, Cinch, som är en liknande verksamhet som BCA i Storbritannien men där bilarna säljs till konsumenter och WeBuyAnyCar, som är en plattform i Storbritannien som hjälper konsumenter att sälja bilar till business. 

I och med förvärvet kommer Constellation täcka både C2B, B2B och B2C på marknaden i sju stora europeiska länder. 

– CarNext fokuserar på att tillåta konsumenter hitta, finansiera, köpa och sälja begagnade bilar online på en plats som de kan lite på. Tillväxten på våra kärnmarknader i Europa är exceptionell och genom att vara en del av Constellation kommer vi kunna ta en tydligare ledarposition på marknaden snabbare, säger Sophie Krishnan, VD för CarNext i pressreleasen.

Constellations VD Avril Palmer-Baunack:

 – Vi ska tillsammans leda den digitala omvandlingen av marknaden för begagnade biler i hela Europa. Constellation-teamet och jag ser fram emot att arbeta med CarNext och välkomna dem till teamet, säger hon.

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan