< Tillbaka

Bristen kan hålla i sig i flera år menar Intel

Publicerad: 2 Jun 2021
Pat Gelsinger, vd för den amerikanska halvledarjätten Intel, menar att det kan komma att ta flera år att lösa den globala halvledarbristen. Det var under en virtuell session på Computex-mässan i Taipei som Pat Gelsinger sa att ökningen av hemmastudier och hemmaarbete lett till ”en cykel av explosiv tillväxt för halvledare” vilket resulterat i ett enormt tryck på marknaden.

– Medan industrin har vidtagit åtgärder för att ta itu med begränsningarna på kort sikt kan det fortfarande ta ett par år för ekosystemet att ta itu med bristen på gjuterikapacitet, substrat och komponenter. I mitten av april rapporterade Washington Post att det skulle ta ”ett par år” för bristen att avta. Samtidigt planeras det för att börja producera chip inom sex till nio månader, för att ta itu med bristen som lamslagit den amerikanska fordonsmarknaden.

Vi har tidigare rapporterat om Intels planer att investera 20 miljarder dollar för att utöka sin tillverkningskapacitet och bygga två fabriker i Arizona, och samtidigt öppna upp sina fabriker för externa kunder. Samtidigt som denna investering offentliggjordes stod det klart att Intel planerar att tillkännage nästa fas av kapacitetsexpansionen i USA, Europa och andra platser under året.

 

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners