Brist på fälgar och andra delar riskeras vid brist på magnesium

Publicerad: 22 Okt 2021
Kriser och brister inom bilindustrin avlöser varandra. Nu varnas för att det globala lagret av magnesium håller på att ta slut och det äventyrar produktionen av aluminium, vilket i sin tur leder till att europeiska biltillverkarna nu oroar sig för att stå utan ännu fler viktiga komponenter.

Flera internationella metallföretag gick i förra veckan ut och varnade om låga lager av magnesium. Financial Times skriver om risken eftersom Kina, som står för världens största produktion av magnesium (85 procent), nu dragit ned på produktionen. Anledningen är att magnesiumproduktionen tar mycket energi och Kina strävar efter att uppnå sina klimatmål.

Det hela försvåras av att lager av magnesium nu håller på att sina och priserna mångdubblats de senaste månaderna till att nå rekordnivåer runt 9 000 dollar per ton. Än värre är att magnesium bara kan lagras i tre månader eftersom det sedan börjar oxidera. 

Hela 35 procent av världens magnesium går till bilindustrin. Magnesium är en viktig råvara för tillverkning av aluminiumlegeringar och används i alla möjliga delar, bland annat växellådor, rattstänger, sätesramar och bränsletanklock. Men det används också i karosspaneler, fälgar och krockbalkar.

– Om produktionen av magnesium stoppas kommer hela bilindustrin potentiellt bli tvingad att stänga ned, säger Amos Fletcher, analytiker på banken Barclays som intervjuas av FT.

Samtidigt poängterar europeiska biltillverkare att de än så länge inte ser någon påverkan. Däremot har branschorganisationer i Europa, bland andra European Aluminium (där bland andra Norsk Hydro är medlemmar) bett EU och EU-staterna om hjälp för att diskutera frågan med Kina. 

Norsk Hydro slutade att producera magnesium för att de inte kunde konkurrera med de kinesiska producenterna. Magnesiumbristen är på så sätt ett tydligt exempel på risken som EU tar genom att göra sig beroende av kinesisk import.

I Europa finns ingen produktion av magnesium och det är inte utan anledning som europeiska biltillverkare nu börjar känna än mer tyngd på axlarna eftersom man fruktar att Kina kommer styra den lilla produktion som finns kvar av magnesium till inhemsk marknad – alltså i slutändan till exporterade kinesiska elbilar. USA står sig bättre rustad med inhemsk produktion. 

Förutom magnesium börjar det också råda brist på koppar.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners