Brist på fälgar och andra delar riskeras vid brist på magnesium

Publicerad: 22 Okt 2021
Kriser och brister inom bilindustrin avlöser varandra. Nu varnas för att det globala lagret av magnesium håller på att ta slut och det äventyrar produktionen av aluminium, vilket i sin tur leder till att europeiska biltillverkarna nu oroar sig för att stå utan ännu fler viktiga komponenter.

Flera internationella metallföretag gick i förra veckan ut och varnade om låga lager av magnesium. Financial Times skriver om risken eftersom Kina, som står för världens största produktion av magnesium (85 procent), nu dragit ned på produktionen. Anledningen är att magnesiumproduktionen tar mycket energi och Kina strävar efter att uppnå sina klimatmål.

Det hela försvåras av att lager av magnesium nu håller på att sina och priserna mångdubblats de senaste månaderna till att nå rekordnivåer runt 9 000 dollar per ton. Än värre är att magnesium bara kan lagras i tre månader eftersom det sedan börjar oxidera. 

Hela 35 procent av världens magnesium går till bilindustrin. Magnesium är en viktig råvara för tillverkning av aluminiumlegeringar och används i alla möjliga delar, bland annat växellådor, rattstänger, sätesramar och bränsletanklock. Men det används också i karosspaneler, fälgar och krockbalkar.

– Om produktionen av magnesium stoppas kommer hela bilindustrin potentiellt bli tvingad att stänga ned, säger Amos Fletcher, analytiker på banken Barclays som intervjuas av FT.

Samtidigt poängterar europeiska biltillverkare att de än så länge inte ser någon påverkan. Däremot har branschorganisationer i Europa, bland andra European Aluminium (där bland andra Norsk Hydro är medlemmar) bett EU och EU-staterna om hjälp för att diskutera frågan med Kina. 

Norsk Hydro slutade att producera magnesium för att de inte kunde konkurrera med de kinesiska producenterna. Magnesiumbristen är på så sätt ett tydligt exempel på risken som EU tar genom att göra sig beroende av kinesisk import.

I Europa finns ingen produktion av magnesium och det är inte utan anledning som europeiska biltillverkare nu börjar känna än mer tyngd på axlarna eftersom man fruktar att Kina kommer styra den lilla produktion som finns kvar av magnesium till inhemsk marknad – alltså i slutändan till exporterade kinesiska elbilar. USA står sig bättre rustad med inhemsk produktion. 

Förutom magnesium börjar det också råda brist på koppar.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2021, Extern artikel
TYA söker kursledare för Däckskolan
2 Dec, 2021, Extern artikel
Nyregistrerade personbilar minskade med 19 procent
2 Dec, 2021, Extern artikel
Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51
1 Dec, 2021, Extern artikel
Ny däckskanner från Sun
1 Dec, 2021, Extern artikel
Maravge Dursun till Gripen Wheels
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
3 Nov, 2021, Extern artikel
Volkswagen ID.5 officiell
25 Okt, 2021, Extern artikel
Sveriges snyggaste bil 2021
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
3 Dec, 2021
Kostnadsfritt webbinarium 3 dec om CAB
online, Webbinarium om CAB:s tidsstudie ytrika vars tidsstudie SFVF, MRF och Bil Sweden inte ställer sig bakom.
7 Dec, 2021
Arbetsmiljö för chefer, HR och skyddsombud - ett seminarium om Arbetsmiljö.
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
24 Dec, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser