< Tillbaka

Boschverkstäderna ska öka rejält i Sverige

Publicerad: 17 Maj 2022
Bosch vill växa rejält de kommande åren. Antalet verkstäder ska öka från 7 000 till 10 000 i Europa och som en del av detta från 400 till 600 verkstäder i Norden.

Enligt Stefan Andersson, Country Sales Manager på Robert Bosch AB, handlar det om att hamna på över 150 verkstäder i Sverige före 2025, från nuvarande 100 verkstäder – en ökning med imponerande 50 procent. I Danmark vill Bosch växa från nuvarande 100 till 130 verkstäder 2028.

För att nå dit kan Stefan Andersson på Robert Bosch komma att använda flera olika tillvägagångssätt.

– Vi arbetar nära och tillsammans med våra partners för att nå våra mål. Innehållet kan se lite olika ut beroende på förutsättningarna i det aktuella segmentet och området, säger han.

Utmaningarna framöver, med konsolidering i branschen och många uppköp av koncerner och kedjor, tror Stefan Andersson handlar om teknikutveckling, inklusive förändring av ”powertrain” med bibehållen kvalitet och knowhow, samt rekrytering av kompetent personal inom flera områden.

Stefan Andersson säger att Robert Bosch som global aktör ändå ser ett behov av verkstäder med starkt varumärke och förtroende.

– Det kan handla om kärnfrågor som teknikutveckling, digitalisering, kompetens och inte minst kvalitet, men även försörjning av företagsavtal, säger Stefan Andersson.

– Tillsammans med övriga områden så knyter detta ihop behovet från verkstaden för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftig och lönsam inom en marknad som kommer att växa där vi har erfarenhet från mer än 100 år med Bosch Car Service, säger Stefan Andersson.     

Hur viktigt är det att vi har många olika verkstadskedjor - och inte alla tillhör samma kedja? 

– Ur ett marknadsperspektiv är det viktigt att den oberoende eftermarknaden arbetar tillsammans för att stärka sin position, men konkurrensen främjar och driver utvecklingen där kunden fortsatt kommer efterfråga alternativ som uppfyller deras behov, säger Stefan Andersson och menar också att trots alla branschens utmaningar så finns det mängder med möjligheter i framtiden med nya produkter och tjänster.

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

 

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)


 

29 Maj, 2023, Extern artikel
Sveriges bilpark blir äldre
29 Maj, 2023, Extern artikel
Michelin säljer sin verksamhet i Ryssland
26 Maj, 2023, Extern artikel
Däckline förnyar sin plattform med ytterligare 350 varumärken
25 Maj, 2023, Extern artikel
Förväntad nedgång i nyregistrering av fordon
25 Maj, 2023, Extern artikel
Dubbade däck revolutionerar snöröjning
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan