Bosch förlänger livslängden för elbilar!

Publicerad: 23 Mar 2020
Att stress gör så att kroppens celler åldras snabbare känner vi till. Det har genetiker för länge sedan visat, men att det även gäller elektriska fordonsbatterier är nog inte lika känt, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Ju äldre batterierna blir, desto sämre blir deras prestanda, kapacitet och kortare räckvidd för fordonet.

För att öka livslängden på batterierna utvecklar Bosch nya molntjänster som kompletterar varje fordons laddningssystem. Databaserade tjänster gör att batteriernas prestanda och livslängd förlängs. Smarta mjukvarufunktioner i molnet analyserar kontinuerligt batteriets status och vidtar lämpliga åtgärder för att förhindra eller bromsa cellernas åldrande. Dessa åtgärder minskar slitaget på batteriet, den dyraste komponenten i ett elfordon, med så mycket som 20 procent. Realtidsdata som samlas in från fordonet och dess omgivningar spelar här en nyckelroll. Molntjänsterna dessa data för att optimera varje enskild laddningsprocess och för att förse förare använder med skräddarsydda körtips för att spara batterikraft.

Enligt experter är den genomsnittliga livslängden för dagens litiumjonbatterier mellan 8 -10 år, alternativt mellan 500 och 1 000 laddningscykler. Batteritillverkare garanterar vanligtvis en körsträcka mellan 100 000 och 160 000 kilometer. Men snabb batteriladdning, höga antal laddningscykler, en alltför sportig körstil och extremt höga eller låga omgivningstemperaturer påskyndar åldrandet. Boschs molnbaserade tjänster är utformade för att känna igen - och motverka - dessa stressfaktorer. Alla batterirelaterade data – t.ex. aktuell omgivningstemperatur och laddningsvanor - överförs först i realtid till molnet, där de utvärderas.

De nya insikterna om batteriets nuvarande status gör det möjligt för Bosch att också aktivt skydda det mot åldrande. För att ge ett exempel: fulladdade batterier åldras snabbare vid särskilt höga eller låga omgivningstemperaturer. Boschs molntjänster ser således till att batterierna inte laddas upp till 100 procent, när förhållandena är för varma eller för kalla. Genom att minska batteriladdningen med bara några procentenheter skyddas batteriet mot onödigt slitage. Data i molnet kommer också att förbättra batteriets underhåll och reparation. Så snart ett batterifel eller en defekt har identifierats, kan föraren meddelas. Detta ökar chansen att ett batteri kan repareras innan det blir skadat eller slutar fungera helt.

- Det här är verkligen positivt eftersom batteriet är kostsamt att byta ut, oavsett om det är fordonsägaren eller fordonshandlaren som ska betala, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners