< Tillbaka

Foto: KG Knutsson och Automester

Blir de KGK:s nästa förvärv?

Publicerad: 12 Sep 2023
2018 var KG Knutsson spekulant på ett grossistföretag med tillhörande verkstadskedja i ett av våra grannländer. Nu är grossistföretaget i konkurs, och KGK antyder i en intervju att man är intresserad.

Fredagen den 8 september blev norska NDS Group försatt i konkurs. NDS Group hette tidigare Hellanor och var Hellas norska grossistbolag. NDS Group är idag en av Norges ledande leverantörer av belysning, bildelar och biltillbehör, verkstadsutrustning.

NDS Group äger även verkstadskedjan Automester med cirka 25 verkstäder i främst södra halvan av Norge.

2018 deltog KG Knutsson i budgivningen om NDS Group (dåvarande Hellanor) som då blev sålt till tyska investmentbolaget Aurelius. Nu avslöjar KGK:s Norgechef Per Kristian Lundefaret i en intervju i norska tidningen Motorbransjen att KGK har haft samtal med företrädare för NDS Group och att KGK kan vara intresserade av att förvärva NDS Group och deras verkstadskedja:

– Vi får se vad som händer. Jag är väl bekant med Automesterkedjan sedan tidigare, sade Per Kristian Lundefaret till Motorbransjen.

Det var under 2018 som KG Knutsson etablerade Autoexperten som verkstadskedja i Norge. Kedjan har idag cirka 40 verkstäder i Norge.

Så sent som i början av augusti meddelade NDS Group att man skulle sälja av sina två dotterbolag Nordic Lift och Automateriell. Köparen till de två bolagen var finska Relais Group som bland annat äger svenska ABR.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan