< Tillbaka

Blåst, sol och skratt på Bananpiren när Autoexperten hade mässa

Publicerad: 23 Maj 2022
GÖTEBORG Den sista av fyra regionmässor hölls i Göteborg av Autoexperten med 350 inbjudna medarbetare från verkstäderna. Besökarna köpte nya produkter, fick mingla med kolleger och även äta popcorn och rida på mekanisk tjur.

 – Våra mässor är väldigt viktiga för att skapa sammanhållning och behålla vår familjära stämning som vi känner inom kedjan, säger affärsområdeschef Anders Nilsson.

Regionmässorna har tidigare hållits i Perstorp i norra Skåne, därefter Eskilstuna i Södermanland och Fällfors i Västerbotten. 

– Mässan i Eskilstuna drog över 500 personer och det är härligt att se när det kommer busslaster med intresserade medarbetare, säger Anders Nilsson.

Under fredagens mässa i Göteborg på Bananpiren kändes havets salta vindar riktigt sköna i solskenet. Bananpiren ligger i Göteborgs inre hamn och var på 1920-talet plats för stuveriarbetare och förstås en plats där Nordens bananimport lastades av i nästan 70 år. Två stora tält hade satts upp – det ena med mässan och den andra för kvällens middag och underhållning. 

– Vi har saknat att träffa våra medlemmar och kolleger. För de som jobbat i våra verkstäder har pandemin varit påfrestande. Förra året körde vi den här mässan digitalt och då var jag och Peter Settman programledare och fick faktiskt priset Gyllene Hjulet för Sveriges bästa interna digitala event. Men det är en helt annan känsla att få vara här med alla, säger Anders Nilsson.

Under våren har Autoexperten implementerat ett nytt affärssystem, något som kommer ge nya digitala lösningar för verkstäderna, bland annat en tekniker-app som kundmottagningen kan använda för att skicka instruktioner om beställt jobb, men som teknikern också kan använda för att hålla kontakt med kunden direkt.

– Det blir smidigare och enklare att jobba, säger Anders Nilsson.

Därutöver presenterar Autoexperten flera nya produkter från flera leverantörer och nya batteriverktyg från Milwaukee, något som är uppskattat inte minst av de yngre mekanikerna. Under mässan kunde besökarna också se det senaste inom diagnos och tungutrustning , titta på racingbilar och innan de lämnade Bananpiren för att fixa till sig inför kvällen fick de snurra på vinsthjulet hos Hanna Bühlmann och få en goodybag och en låda popcorn. 

Tyska företaget Knipex var en av många leverantörer som visade upp sina tänger som företaget producerat i 140 år i Tyskland. I dag produceras 70 000 tänger om dagen till den globala marknaden. Carl-Johan Camp och Stephan Menzel visade gärna upp slangklämtången som en av höjdpunkterna.

Akram Alaameri var en av många som passade på att köpa rekondprodukter.

– Det är väldigt viktigt att komma ut på sådana här event och träffa alla. Vi är nog ett tiotal personer från verkstaden här, säger Akram Alaameri från Mobergs Bil på Hisingen.

Maria.eriksson@sfvf.eu

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan