< Tillbaka

Bilverkstadspodden gör succé

Publicerad: 8 Dec 2021
SFVFs Michael Bergvall gör succé med Bilverkstadspodden, där personer från alla nivåer berättar om sina liv och jobb i bilbranschen.

Michael Bergvall är ansvarig för däck- och skadesektionen och driver även den populära däckskolan för SFVF.

Bilverkstadspodden startade för drygt 1,5 år sedan och har mellan 250 och 1500 lyssnare per avsnitt beroende på vem som är gäst förstås. Toppnotering ligger runt cirka 3500 unika lyssnare.
–Jag gör allt själv, jag mixar, klipper, marknadsför så det blir ofta jobb till långt in på nätterna och helgerna fyllda med poddarbete, säger ’’Michael Bergvall.

– Jag ville försöka hitta ett annorlunda sätt att marknadsföra branschen på. De första tre avsnitten kördes  lite på prov, men det blev oväntat bra och vi fick god respons, så sedan dess har jag fortsatt, säger Michael Bergvall.

Det första avsnittet var med Madeleine Leandersson, delägare i Fändriks Fordonsteknik AB, en MECA-verkstad i Söderhamn. Därefter har det varit en kavalkad av både kändisar och mer okända intressanta människor som passerat podden.

Pehr Oscarsson, koncernchef på Mekonomen Group, Tommy Carnebo, brandingenjör, Stefan Olsson, vd Specialfälgar, Tina Törner, rallyförare och Johan Regefalk, vd KGK Men också Adam Källberg, vd AD Bildelar Sverige AB, Peter Ottosson, Koenigsegg, Arne Axelsson, Nokian Heavy Tyres, Staffan Lindewald, vd Malte Månsson med mera.

Vad gör podden så unik som media?
– Det är fantastiskt roligt att få träffa alla dessa människor, att få möta de utanför de vanliga ramarna som ett vanligt affärsmöte utgör, att få insikt i de olika rollerna i branschen och prata under trevliga omständigheter, säger Michael Bergvall.

– Att det sedan startas andra poddar i branschen är ju ett bra kvitto på att vi gjort rätt.

Vad brukar du fråga om? 

– Jag frågar om deras karriär, vad de gjort innan de kom in i bilbranschen, varför de kom in i branschen och vad de tycker om bilbranschen, både nu och hur den blir i framtiden, säger Michael Bergvall.

Om det är någon där ute som inte hört Bilverkstadspodden - har du något avsnitt du rekommenderar extra mycket? Några favoriter?

– Jodå, jag har självklart lite gäster som jag har som favoriter, men det känns fel att nämna de här.

Vem skulle du vilja ha med i podden - någon drömperson?

–  De som redan har varit med har jag velat ha med, likadant med de kommande gästerna. Förutom de som redan varit med är några drömgäster Pehr G Gyllenhammar, Jan Carlzon, Marie Dellbrandt och Halldora von Koenigsegg. Några av dem har jag kontaktat så vi får se, säger Michael Bergvall.

Senaste podden - nummer 68 i ordningen - är med Lars Bergmark, country manager för Bridgestone. Den kan du lyssna på här. Annars finns Bilverkstadspodden där alla andra poddar hittas. 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan