Biltillverkarna tar nya steg för att stänga ute återförsäljare och fria verkstäder

Publicerad: 25 Mar 2021
- Gruppundantaget och agentavtal är avgörande frågor för bilbranschen. Agentavtal är en åtgärd av biltillverkare för att öka sin egen marknadskontroll och styrka för att kontrollera återförsäljarnas verksamhet mot slutkunder. Det är och kommer bli tufft för en del återförsäljare med tanke på alla marknadsinvesteringar som gjorts över tid, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Det måste regleras och klargöras noggrant i avtal under vilka omständigheter en bilhandlare kan betraktas som en agent.

När onlineförsäljning ökar kommer det leda till att återförsäljaren får konkurrens från biltillverkare genom biltillverkarnas egna försäljningskanaler. Här måste gruppundantaget reglera tydligt om hur långt biltillverkarna kan konkurrera med sina egna återförsäljare. Många återförsäljare och verkstäder har gjort stora investeringar i många år och dessa är oftast både marknadsspecifika och varumärkesspecifika, hur ska återförsäljaren skydda sin investering? Dessa investeringar bör eller måste definieras vid uppsägning av återförsäljaravtal.

- Biltillverkarna har idag möjlighet att neka en återförsäljare avtal om att sälja sin verksamhet om biltillverkaren eller importören inte vill ha in en ny ägare i sitt åf-nätverk, utan "saklig anledning". Det här kan bli en rysare om det sker, säger Bo Ericsson.

- Vi anser att det bör vara mer specifika kriterier fastställda eller bör principen om rätten att sälja verksamheten inom varumärkesnätverket återinföras, säger Ulf Stefansson jurist på SFVF.

Ett fritt verkstadsval är viktigt för god konkurrens på eftermarknaden. Det är därför mycket viktigt att bilägarens verkstadsval accepteras och att garantin fortsatt ska gälla oavsett vem som har servat bilen. Allbilsverkstäder måste ha full tillgång i realtid till reparationsanvisningar och säkerhetsrelaterad information för att utföra reparationer precis som en märkesverkstad har.

- Med tanke på den tekniska komplexiteten och den ökande betydelsen av förarstödsystem är information ett måste, säger Ulf Stefansson. Dessutom kan tillgången till uppgifterna vara oproportionerligt svår och krävande att få tag på och vi anser att kostnaderna inte får vara orimligt höga för allbilsverkstäder.

Jag ser många risker där biltillverkare låser in bilägare i sitt eget system och ger tillgång till bildata och serviceinformation där kunden genom olika appar är låst till tillverkarens system.

- Det är väldigt viktigt att bilägaren har ett val om var service och reparation ska utföras och av vem, annars snedvrids konkurrensen, säger Bo Ericsson. På samma sätt måste det finnas transparens "i fordonsdatan" så att även allbilsverkstäder och återförsäljare på en viss nivå kan ha en relation med bilägaren. Här ska det bli intressant att se vad som händer när aktörer som Amazon, Google med flera ger sin in i bilens nätverk.

- Det är verkligen oroväckande och utmanande i framtiden när biltillverkarna själva i större utsträckning tar över kommunikationen med kunderna. Det är därför minst lika viktigt att tillgången till full information också säkerställs oavsett bilmärke och om man är märkesverkstad eller ej, men det verkar inte alla ha förstått. Vi på SFVF arbetar med dessa frågor varje vecka, vi besvarar hundratals frågor och undersökningar för att det ska vara konkurrens på lika villkor. När det nya gruppundantaget väl är på plats kommer branschen att få leva med gruppundantaget väldigt många år, säger Bo Ericsson avslutningsvis.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
19 Apr, 2021, Extern artikel
Goodyear byter ut all petroleumbaserad olja till år 2040
16 Apr, 2021, Extern artikel
Vianor hyr 4 500 kvm i Bredden
15 Apr, 2021, Extern artikel
Goodyear i samarbete inom däckintelligens
15 Apr, 2021, Extern artikel
BKT lanserar Skid Max SR-Skidder
14 Apr, 2021, Extern artikel
Nytt segment med lyxfälgar hos ABS Wheels
12 Apr, 2021, Extern artikel
BMW X5 hybrid testad
10 Apr, 2021, Extern artikel
Londontaxi byggd på Volvo-delar
10 Apr, 2021, Extern artikel
En närmare titt på BMW M3 och M4 Competition
31 Mar, 2021, Extern artikel
Ford Mustang Mach-E AWD mot Tesla Model 3 Long Range
15 Mar, 2021, Extern artikel
Är detta Mikael Persbrandts nya husbil?
20 Apr, 2021
CvZ Juridik - Arbetsmiljöarbete; Hur man arbetar med SAM
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
27 Apr, 2021
På väg mot hållbart, säkert och seriöst – hur fungerar samspelet mellan konsument och verkstad?
SFVF:s webbinarium via Microsoft Teams - Kostnadsfritt, Moderator: Anders Ekdahl
4 Maj, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser